Elscooter

Fallande ordning

5 artiklar

per sida
 1. Elscooter Elo Mobility Fold
  99-0275
  4 995,00 kr
 2. Elsparkcykel Elo Mobility K2
  4000200
  4 495,00 kr
 3. Elsparkcykel Elo Mobility K1
  4000100
  Specialpris 1 748,00 kr Ordinarie pris 3 495,00 kr
Fallande ordning

5 artiklar

per sida

Vad är en elscooter?

En elscooter är ett samlingsnamn på lättare elektriska fordon. En elscooter kan till exempel vara en elmoped, fatscooter eller el-sparkcykel.

Kan jag pendla med en elscooter?

Vi tycker elscootern är ett perfekt alternativ att pendla till både jobb & skola med. Väljer du en elsparkcykel kan du med lätthet ta tunnelbana eller buss om lusten faller på.

Hur fort får en elscooter gå?

En elscooter kan räknas in i framförallt tre klasser. - Elscooter klass 1 ska vara registrerad & får ha en maxfart på 45km/h - Elscooter klass två får ha en maxfart på 25km/h - Elscooter utan trampanordning får som högst ha en motor på 250W samt en toppfart på 20km/h.

Var får man köra en elscooter?

Det beror på vilken typ av elscooter du har. En elsparkcykel från ELO ska köras på cykelbanor medan en elscooter klass 1 ska köras bland övrig biltrafik.

Är det någon skillnad på en elscooter & el-sparkcykel?

Det är ingen skillnad enligt oss. Elscooter är samlingsnamnet på en mängd olika elektriska fordon som blivit populära de senaste åren.

Behöver jag hjälm när jag kör elscooter?

Det är även det en svår fråga att svara på då det är olika från olika typer. Regeln för alla är dock att om du är under 15 år är det lag att använda hjälm när du kör en elscooter av typen elsparkcykel. Vi rekommenderar dock att du använder hjälm även om du har över 15 år.

FatScooter

Den går under många namn där bland annat Harley BikeFatBikeFatGlider eller som i vårat fall X-Pro Fatboy nämns. 
Det som gör att Harley Scootern sticker ut när du kommer med den är dess breda däck och avslappnade körstil. I storstäderna runt om i Sverige fick Fatbike´n stort genomslag 2018 och syntes såväl längs med strandpromenaderna som inne i stan. 
Den sköna och avslappnade körstilen på Harley Scootern gör att lite längre färder lätt klaras av. X-Pro Fatboy har ett inbyggt litiumbatteri och klarar ca 4 mil på en laddning.

Elektrisk Sparkcykel

De senaste åren har den blivit mer och mer framträdande i stadstrafiken. Den elektriska sparkcykeln återfinns i de flesta stora städer i form av diverse hyrföretag utställda på gator & torg.
Det som till en början var mer använt av ungt folk har nu efter en viss mognad tagits över av en allt äldre publik. Återförsäljare av elektriska sparkcyklar är många & blir fler hela tiden.

Det viktiga för dig som kund att veta är att inte alla är lagliga i trafiken. Vare sig du väljer att handla din elektriska sparkcykel av oss eller om du väljer någon annan så håll koll på maxhastighet (20km/h) & motorstorlek (250W).
Våra elektriska sparkcyklar är lagliga att framföras i trafiken, det tillsammans med det minimala underhållet gör att det är ett billigt alternativ för att pendla till jobb. 
När distansering blir en allt viktigare del av våra liv så är den elektriska sparkcykeln det perfekta valet.
Ta den med dig när du går & visar sig bussen / tunnelbanan vara överfylld kan du med lätta knep ta dig till din destination på den elektriska sparken istället =).

Elscooter

Elscooter är en bred och till viss del lite otydlig benämning. I många fall menas en elmoped medan det i andra fall är en Fatbike / Fatboy eller elektrisk sparkcykel som är måltavlan.

Vad man än menar med elscooter så är den gemensamma nämnaren att de just är elektriska. Vi har valt att kalla våra elmopeder för just elmopeder medan vi klungar samman de senaste årens stora hit Harleyscooter med feta däck samt den elektriska sparkcykeln.
X-Pro Fatboy är ett coolt alternativt till den mer traditionella mopeden och sticker verkligen ut när man ser den komma.
Elscootern Fatboy har blivit en av de populäraste modellerna vi har och blev en ännu mer självklar del hos våra kunder när den uppdaterades med en extra-sits & dämpning.

ELO K1 & K2 är det ett lite mer subtilt alternativ och framförallt ett perfekt alternativ för de som enkelt vill ta sig fram i city-pulsen.
Den passar om du ska köra hela vägen på elscootern eller om du bara vill ha den som komplement på din färd.
Eftersom den enkelt fälls ihop elscootern smidig och bära samt så tar den ingen plats på varken buss, tåg eller tunnelbana.

En elscooter som el sparkcykeln ELO K2 går under samma regler som cykel och får köras på cykelbanor & i viss mån körbana för bilen.
De krav som ställs på din elscooter är desamma som för en cykel. 

 • Elscootern / Elektriska sparkcykeln ska ha bromsar och en ringklocka.
 • Kör du i mörker ska elsparkcykeln ha fram- och baklyse samt vara utrustad med reflexer.
 • Om den som kör är yngre än 15 år krävs hjälm. Vi rekommenderar dock att ni använder hjälm även om ni är över 15.
 • Elscooter har en motorstyrka på max 250w
 • Maxhastighet 20km/h
Våra modeller av elektriska sparkcyklar ELO K1 & ELO K2 uppfyller de kraven som ställs ovan.

X-Pro Fatboy får likt majoriteten av liknande elscooters i dagsläget enbart framföras i inhägnat område.