Dirtbike & Fiddy

Fallande ordning

11 artiklar

per sida
 1. TEN7 Mudmaster mini 80cc
  388140
  5 995,00 kr
 2. Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000
  5500200
  6 995,00 kr
 3. TEN7 Mudmaster 105cc
  C-416
  Pris från 6 695,00 kr
 4. X-Pro FX 250cc
  C-407
  Pris från 12 495,00 kr
 5. X-Pro FX 150cc
  C-406
  Pris från 9 495,00 kr
 6. X-Pro FX 125cc
  C-403
  Pris från 6 995,00 kr
 7. X-Pro FX 90cc
  C-402
  Pris från 6 895,00 kr
 8. X-Pro Powerfly 49cc
  C-504
  Pris från 4 495,00 kr
 9. Dirtbike X-Pro FX 70cc
  C-401
  Pris från 6 495,00 kr
Fallande ordning

11 artiklar

per sida

Vad är en Dirtbike?

En Dirtbike är en billigare och framförallt mindre variant av de större crossarna. En dirtbike är ett bra och kostnadseffektivt första insteg om du går i startgroparna och funderar på att börja köra motocross. Eller om du vill börja med en ny hobby och fördriva lite fritid så är en dirtbike såväl roligt som en grym träning.

Vad är det för skillnad på Dirtbike & Cross?

Skillnaden på en dirtbike & cross är framförallt storleken även om kubiken är samma på båda cyklarna. Detta i sin tur kan tolkas som att en Dirtbike är lättare att köra än en cross, det beror som i allt annat på föraren och vanan du har från start.

Vad är en Fiddy?

Fiddy är framförallt ett annat namn på Dirtbike och kommer från engelskans ”Fifty” som syftar på motorstorleken på 50cc. Ett annat namn är även Pitbike och de med sin lilla motor är ett bra sätt att förflytta sig i depåerna under tävlingar.

Var får jag köra en dirtbike?

En Dirtbike ska likt andra oregistrerade fordon köras på inhägnat område eller på bana avsedd för ändamålet.

Vad finns det för storlekar på en Dirtbike?

Vi har allt från mini-dirtbikes på 49cc upp till större dirtbikes på 250cc. Vilken kubik på din nya dirtbike som passar dig beror främst på vilken vana du besitter sen innan. Mini-Dirtbiken med en sitthöjd på ca 50cm och en kubik på 49cc passar från ca 4-5 år, viktigt är att den lilla föraren har balansen från att cykla. Våra mini-dirtbikes har vanligtvis en ställbar gas för extra säkerhet och framförallt trygghet för förälder. När föraren sen fått vanan så kan man gå upp i kubikantal på dirtbiken. Använd alltid skyddsutrustning när du är ute och kör på din dirtbike!

Kan man tävla med dirtbike eller fiddy?

Första svenska tävlingen i dirtbike/fiddy hölls i Sandviken 2005. Nu arrangeras SM och ett antal andra RM-tävlingar av Svenska Fiddyföreningen (svefi). För att få tävla i dirtbike och fiddy krävs en tävlingslicens samt en minicross som stämmer överens med Svefis regler om fordon för tävlingsbruk. Tävlingsklasserna är bland annat Midsize, Ungdom, Tjej, Amatör samt Gubbklass för +35 år.

Dirtbike & Fiddy

En Dirtbike kallas även Fiddy eller Pitbike. Till skillnad från storasyskonet motocross så är den oftast lite mindre i sitthöjd även vid samma kubikstorlek. Priserna brukar även dom skilja rätt mycket mellan en cross & en dirtbike eller fiddy. En cross kan & brukar landa på ungefär 10ggr priset av en Dirtbike. Våra Dirtbikes finns i storlekarna 49cc, 70cc, 90cc, 110cc, 150cc & 250cc.

Börja med motorer tidigt

Vi tycker att motorkarriären & intresset ska börja så tidigt som möjligt vilket vi låter gå som en röd tråd genom hela vårt sortiment. Våra mini-dirtbikes på 49cc passar till den lille familjemedlemmen och finns både som bensin och elektrisk dirtbike. Fortsätter intresset efter detta har vi fiddys & dirtbikes hela vägen upp till 250cc. Vi har alltid de fullstora crossarna i tanke vid utveckling av våra dirtbikes. Detta märks i utseende & framför allt känsla när du kör dom.

Elektriska Dirtbikes

Vi är i en elektrifierande period och det syns inte minst på alla fordon som får kopior med elektriska motorer. Detta är sinnessjukt roligt tycker vi! Inte minst på grund av att vi är lite mer miljömedvetna samtidigt som vi kan fortsätta med det vi alla tycker är roligt. Vårt sortiment av elektriska dirtbikes är i skrivande stund mest inriktat på de mindre modellerna. I och med detta så öppnas även ett helt nytt användningsområde upp och du behöver inte längre störa grannarna med höga motorljud.

Smidig transport i depå´n

Dirtbike har länge varit ett självklart transportmedel i depån runt om på tävlingar. Dess lilla storlek gör den enkel att köra med och framförallt tar den ingen plats i vare sig buss eller på plats.

Lång erfarenhet av Dirtbikes

Vi har sedan starten 2005 sålt fiddys och har under åren med ett nära samarbete till fabrikerna tagit fram egna varumärken och modeller. Vår långa erfarenhet & stora lager av reservdelar & tillbehör ger dig som kund ett säkert & enkelt ägande av din nya dirtbike.