EU-moped & Moped klass 1

Fallande ordning

10 artiklar

per sida
Fallande ordning

10 artiklar

per sida

Vad är en klass 1 moped?

En klass 1 moped är en registrerad moped med 45km/h som högsta hastighet och får köras från att du är 15år och har AM-kort som lägst. En klass 1 moped kallas även EU-moped & får till skillnad från klass 2 inte köras på cykelbanor.

Hur registrerar man en klass 1 moped?

Köper du din moped via oss på motorsweden.se så sköter vi allt pappersarbete gällande registrering av din moped. Det enda du behöver tänka på är att försäkra din moped samt ställa på den så fort du får hem den.

Var får man köra en moped klass 1?

En eu-moped ska köras i vägrenen om sådan finns annars i vägbanan. Du får inte köra på cykelbanor eller på motorväg. Du parkerar din moped på MC-parkering alternativt bilparkeringen.

Hur fort går en klass 1 moped?

Högsta lagliga hastighet för en klass 1 moped är 45km/h.

Vad kostar det att försäkra en moped klass 1?

Det är individuellt och beror på många saker. Köper du din moped via oss på motorsweden.se så får du en riktigt bra deal från varsam försäkring.

Hur känner man igen en Eu-moped?

Det är knappt någon skillnad i utseende mellan en eu-moped & klass 2 moped. Den enda egentliga skillnaden du kan se med ögat är registreringsskylten baktill som sitter på en Eu-moped eller klass 1 moped.

Moped klass 1

Moped klass 1 eller Eu-Moped som det också kallas måste vara registrerad, trafikförsäkrad, regskylt baktill och en maxhastighet på 45 km/h. En perfekt moped att pendla till jobb eller skola med då större delen av Sveriges tätorter ändå har 40km/h idag. Moped klass 1 kräver lägst körkortsklass AM.

Klass 1 mopeder finns i både el och bensin och du väljer själv vilket alternativ som passar dina behov. Fördelen med en moppe på bensin är framförallt att du kan tanka och sen fortsätta köra direkt. Elmopeden behöver längre tid för att fylla på tanken men å andra sidan så har du en milkostnad på ca 30 öre /milen.

Fördelen med att köra en klass 1 moped som drivs på bensin är flera. Du får även här en låg bränslekostnad, med klass 1 moppe slipper du eventuella tullavgifter och många gånger även parkeringsavgifter. Moped-körkortet får tas redan från att kidsen är 15 så helt plötsligt har ni ett fordon till i familjen när den lite lättare handlingen ska göras. Framförallt så finns det ett nästan outtömligt utbud av mopeder i alla dess former & utseenden.

Så börja fundera på om du är ute efter en moped med scooter-stuk. En klassisk retro-moped med bulliga retroformer. En växlad moped för att få ut som mest av maskineriet. En crossmoped så att du kan ta färden ut i de oupptäckta. Eller en Eu-moped i dess numera klassiska utseende.

Vilken som än är din typ när det kommer till utseende på moped så hittar du det när du letar under klass 1 moped.