Mopeder Klass 1 & 2

Fallande ordning

15 artiklar

per sida
Fallande ordning

15 artiklar

per sida

Motorswedens mopedhistoria

Motorsweden.se har sålt Moped & Scooter på nätet sedan 2009 och är idag en av Sveriges största aktörer. Vi har ett stort utbud av Eu-Mopeder i alla dess former, CrossmopedRetromopedElmopedMoped Klass 1 / Klass 2 och Scooter.

Vi har lång erfarenhet att jobba med motorfordon och har sedan start varit med i hela processen från fabrik till dig som slutkund. Vi jobbar tätt tillsammans med fabrikerna och utvecklar ständigt vårt utbud av mopeder.
Vi jobbar med flera varumärken och förutom vårt eget mopedmärke Viarelli har vi genom åren även varit auktoriserade återförsäljare av KSR-MotoTomos & Lambretta Scooter.

Är det ett lågt pris tillsammans med bra kvalité du är ute efter? Då är det på motorsweden.se du ska handla. Våra Moppar, Elmopeder & Scooters håller generellt marknadens lägsta pris. 

Moped, Moppe, Scooter, Eu-Moped, Elmoped

Kärt barn har många namn och till mångt och mycket syftar alla namnen på samma tvåhjuliga fordon. Moped har sedan lång tid tillbaka varit en självklarhet när du fyller 15. Det första motoriserade fordonet du får framföra i trafiken och ett bevis på att du börjar närma dig åldern för bil. Moppen har sedan en tid allt mer blivit utbytt mot mopedbil, men än är det moped som den stora massan väljer när de fyller 15.

2018 var det stora genombrottet för Elmoped. Moppen som tidigare haft som syfte att låta och lukta så mycket som möjligt fick nu ett syskon som gjorde allt annat än det. Elmopeden öppnade även upp en ny marknad och blev ett billigt och miljömedvetet alternativ till att pendla till jobbet eller skolan.

Har du några frågor så är du välkommen att höra av dig till våra mopedexperter på kundtjänst.

Mopeder i Sverige är indelade i två klasser.

I både är det krav på skyddshjälm, kolla gärna vårt utbud av godkända mopedhjälmar.
Finns det utrymme för passagerare så får man skjutsa på moppen, självklart är det hjälmtvång även på passagerare.

Leverans av din moped

Alla våra mopeder har gratis frakt hela vägen till din dörr. När du får hem din scooter så är det inte mycket du behöver fixa med för att få den körduglig. Beroende på om du har köpt en elmoped eller bensinmoped så får du fylla tanken med önskat drivmedel. Se till att ställa på din klass 1 moped samt försäkra den. På majoriteten av våra mopeder är det minimalt som ska monteras, på de flesta modeller är det bara batteri & backspeglar som ska sättas fast innan du kan ge dig ut på din jungfrufärd.

 

Moped klass 1

Moped klass 1 eller Eu-Moped som det också kallas måste vara registrerad, trafikförsäkrad, regskylt baktill och en maxhastighet på 45 km/h. En perfekt moped att pendla till jobb eller skola med då större delen av Sveriges tätorter ändå har 40km/h idag. Moped klass 1 kräver lägst körkortsklass AM.

Klass 1 mopeder finns i både el och bensin och du väljer själv vilket alternativ som passar dina behov. Fördelen med en moppe på bensin är framförallt att du kan tanka och sen fortsätta köra direkt. Elmopeden behöver längre tid för att fylla på tanken men å andra sidan så har du en milkostnad på ca 30 öre /milen. Hos många får du betala dyra pengar bara för att du vill vara miljömedveten. Vi anser att det är synd och har därför tagit fram elmopeder för även den minsta plånboken. Vi vill att du ska spara på lädret både när du köper elmoppen som när du tankar den!

Moped klass 2

En moped klass 2 är jämförbar med en elcykel. Det är ett enkelt alternativ om du vill spara på flåset och ändå komma fram snabbt. Moppe klass 2 har en maxhastighet på 25km/h och du får köra den i såväl buss/taxi-filen och på cykelbanor, du parkerar den i cykelställ så du behöver inte bry dig om att parkeringsplatsen är tagen av någon annan. Moped klass 2 kräver förarbevis om du inte hann fylla 15 år innan 1 oktober 2009. Likt en klass 1 moppe så är det krav på trafikförsäkring.

Elmoped

Elmoppen slog ner som en blixt från klar himmel!
Ja så hade rubriken kunnat se ut om man skulle sammanfatta 2018. Från att utbudet varit både skralt och dyrt tidigare år så slog det verkligen ner som en bomb och utbudet blev större medan priserna på en elscooter blev mer humana.

Ser man tillbaka några år så var det främst ungdomar som körde moped. När elmopeden kom vände den på det och nu ser man att åldern ökar i takt med att varianterna och modellerna ökar. Våra elmopeder går lätt att misstas för en vanlig moped förutom att påverkan på miljön och plånboken är minimal och du knappt hör den när du susar fram.

Elmoppen är ett bra substitut till mopeden när du så billigt som möjligt vill ta dig från A till B samt slippa tråkig och framförallt oljiga meckningar. I dagsläget så har du en genomsnittlig körsträcka på upp till per laddning på ca 6 mil, längre än så vill du nog ändå inte pendla på en moped i lite sämre väder så den passar perfekt för att ta dig till jobb eller skola och sen hem igen på under en laddning. Likt en bensinmoped eller bil för den delen så är det en mängd grejer som avgör hur långt du kommer på en elmoped. Vikt, väder, körstil och vägskick spelar bland annat in mycket för hur långt du kommer med din nya elmoped. När ”soppan” väl tar slut och det är dags att ladda elmoppen så pluggar du bara in den medföljande laddaren i ett vanligt vägguttag och väntar tills lampan slår om till grön. Då är det bara att hoppa på elhingsten igen och ta färd!

Likt sitt storasyskon finns även Elmopeden i klass 1 & klass 2.  

Priserna på en elscooter varierar kraftigt och ligger på allt från knappa 10 000kr och uppåt beroende på märke och framförallt batteri. En elmoped med blybatteri är många gånger billigare att köpa än en elmoped med lithiumbatteri. Den stora skillnaden mellan Lithiumbatteri och Blybatteri är framförallt livslängden på batteriet och vikten. Batteriets livslängd mäts i cykler och en cykel är från 100% till 0%, vilket i sin tur innebär att om du vill spara på batteriet bör undvika att köra helt slut på batteriet. Bara för att batteriet börjar ta slut så innebär det inte att elmopeden är redo för skroten. Tvärtom, uppgradera elscootern med ett nytt batteri och du är i stort sett tillbaka till när du köpte den.