Moped Klass 2

Fallande ordning

1 Artikel

per sida
  1. Moped Viarelli GT1 - Klass 2
    C-031
    Specialpris 16 995,00 kr Ordinarie pris 19 995,00 kr
Fallande ordning

1 Artikel

per sida

Vad är en klass 2 moped?

En klass 2 moped har en högsta laglig hastighet på 25km/h. Förr kallades de för 30-moppar. De ser i övrigt ut precis som en klass 1 moped men med skillnaden att de inte behöver registreras.

Vem får köra en klass 2 moped?

För att köra en moped klass 2 behöver du som lägst förarbevis för klass 2 moped. Fyllde du 15 år före 1 oktober 2009 behöver du inte det, utan då får du köra mopeden ändå.

Var får man köra en moped klass 2?

En klass 2 moped ska framföras på cykelbanan i första hand, vägrenen i andra & som sista utväg i körfältet. Klass 2 moped får även köra i bussfilen. När du väl ska parkera din klass 2 moped gör du det i cykelställen.

Hur fort går en klass 2 moped?

Högsta lagliga hastighet för en klass 1 moped är 25km/h.

Behöver jag försäkra min klass 2 moped?

Du behöver som lägst en trafikförsäkring på din klass 2 moped. Köper du din moped via oss på motorsweden.se får du en riktigt bra deal på försäkringen hos Varsam försäkring.

Får jag skjutsa på min klass 2 moped?

Ja så länge mopeden har avsedd plats för detta. * Du får skjutsa ett barn under 10år * Du får skjutsa två barn under 6 år om föraren är över 18 år. * Förare & passagerare måste bära skyddshjälm.

Moped klass 2

En moped klass 2 är jämförbar med en elcykel. Det är ett enkelt alternativ om du vill spara på flåset och ändå komma fram snabbt. Klass 2 moppe har en maxhastighet på 25km/h och du får köra den i såväl buss/taxi-filen som på cykelbanor, du parkerar den i cykelstället så du behöver inte bry dig om att parkeringsplatsen är tagen av någon annan. Precis som en klass 1 moppe så är det krav på trafikförsäkring, dock är försäkringen oftast lite billigare på en klass 2 moped.

Likt sitt storasyskon klass 1 moped så finns det en massa olika modeller att välja på och även om utbudet inte är exakt lika stort som på klass 1 moped så finns det fortfarande en hel del. Klass 2 mopeder finns både som elmoped & bensinmoped samt elmopedbil.

För att köra en klass 2 moped behöver du vara över 15 år och ha förarbevis för moped klass 2. Alternativt om du redan har körkort, traktorkort eller fyllde 15 före 1 oktober 2009 så behöver man inte något sådant förarbevis.

En klass 2 moped är en moped som är gjord för en högsta hastighet på 25km/h. En klass 2 elmoped´s effekt får heller inte överstiga 1 kilowatt. Äldre mopeder eller så kallade 30-moppar går även de under klass 2 moped.