Elscooter eller Elsparkcykel

Ska du köpa elscooter?

Elscooter och elsparkcykel för pendling

En elscooter är ett perfekt transportmedel för de lite kortare sträckorna. Är det en elsparkcykel eller på annat sätt en elscooter som är ihopfällbar kan du dessutom ta med dig den på buss, bil och tåg utan problem. Du får ett avbräck i din resa och kan på ett lättare sätt anpassa dig efter både väder och vind med en elscooter i din ägo. Går du i tankarna att köpa en elscooter så kan vi med vår erfarenhet lova att din pendling till skola & jobb blir mycket lättare.

Runt om i Sverige finns möjligheten att hyra en elscooter. Det kan tyckas som en bra idé och framförallt att man slipper en större kostnad. Men det behövs inte många resor för att det ska löna sig att faktiskt köpa en egen elscooter.

Medeldistansen till jobb & skola

Runt om i Sverige så kör många bil helt i onödan. För många så är bilen rent av bara ett transportmedel för att ta sig till jobb och skola. En resa som till stor del tillbringas i köer och på annat sätt stillastående med motorn igång. Detta kan vi med en elscooter minska. Särskilt då många inte har längre än runt 20km till jobb tur och retur. Tiden det tar för dig att köra den sträckan blir betydligt mindre med en elscooter än en bil. Särskilt när du enkelt kan kryssa fram på cykelbanorna istället för att stå still bakom köer och rödljus.

Mi_PRO2_04

För dig som pendlar kortare sträckor

Laglig elscooter

Så vad är då en laglig elscooter? En elscooter hamnar under elcykel i lagboken och kraven för att den ska vara laglig är bland annat.

  • Maxeffekt 250W
  • Högsta hastighet 20km/h
  • Ringklocka
  • Lampa & reflex vid mörker

För dig som pendlar lite längre

Klarar jag mig på räckvidden?

Det korta svaret är ja. En vanlig person i Sverige kör inte mer än ca 4 mil per dag. Då är alla resor inräknade inklusive jobb, handling och att köra barn till diverse aktiviteter. Tar vi då bort allt som en elscooter eller elspark faktiskt inte behärskar såsom, att vara ett optimalt fordon vid storhandling. Eller att för den delen ersätta bilen när det är tal om att skjutsa barnen till hockeyträningen. 

Till just de grejerna så kan vi inte med vårt sortiment ersätta bilen. Men är verkligen meningen att vi ska ersätta bilen i allt då? Enligt oss är det inte det. Kan vi kapa bort några resor varje vecka så sparar vi in både på plånboken och miljön. Det är dit vi vill komma.

Tillbaka till om räckvidden är bra nog på en elscooter. Ska du pendla till jobb och skola så klarar du dig i de allra flesta fallen med en elscooter eller elsparkcykel. Skulle du mot förmodan ha extra långt så är det så pass smidigt att du kan ladda batteriet innan det är dags att köra hem igen.

För dig som kräver lite mer prestanda

Stort utbud av elscooter & elsparkcykel

På motorsweden.se har vi ett stort utbud av elscooters. Vi har flera varumärken däribland, Xiaomi, NIU, ELO & Veio samt vårt eget X-Pro. Prisbilden är från 2990 och uppåt. Vilken elscooter som passar dig beror på en rad parametrar men några grejer du kan tänka på i ditt val är storleken, räckvidden samt vilken teknologi du vill ha och behöver. 

Se hela vårt sortiment av Elscooters

Har du fått upp intresset för en elscooter eller elsparkcykel men är inte riktigt säker på vad du vill ha? Se hela vårt sortiment av elscootrar och elsparkcyklar. 

Hur lång räckvidd behöver jag på min elscooter?

Behöver jag sits eller inte på elscootern?

Finns det app till elscootern?

Hur laddar jag min elscooter?

Behöver jag försäkra min elscooter?

Hur låser jag min elscooter?

Vilken elscooter-storlek är lagom?

Vilka däck / hjul är bäst på elscootern?

Hur fort får en elscooter gå?

Hur startar jag min elscooter?

Var får jag köra med en elscooter?

Behöver jag ha hjälm när jag kör en elscooter?