Vägregistrerad ATV

Svart ATV från Viarelli, Hunter 200 T3 1

Slut i lager

Specialpris 26 990,00 kr
Ordinarie pris 38 990,00 kr
150080

1 Artikel

Vad innebär det att en ATV är vägregistrerad?

En vägregistrerad ATV har genomgått en godkännandeprocess för att säkerställa att den uppfyller de standarder och krav som är nödvändiga för att få köras på allmänna vägar. Detta innebär att fordonet är utrustat med nödvändiga säkerhetsfunktioner som belysning, speglar, blinkers, och horn. Dessutom måste den vara registrerad hos Transportstyrelsen, ha en giltig trafikförsäkring och den förare som använder fordonet måste inneha lämpligt körkort.

Vilka är de största fördelarna med att äga en vägregistrerad ATV?

De största fördelarna med att äga en vägregistrerad ATV inkluderar flexibiliteten att kunna använda fordonet både på offentliga vägar och i terräng. Detta gör det enklare att transportera fordonet mellan olika platser utan behov av ett släp. Det öppnar också upp för en större variation av användningsområden, såsom pendlingsmöjligheter, rekreation och arbetsrelaterade uppgifter. Dessutom kan ägandet av en vägregistrerad ATV öka dess återförsäljningsvärde.

Vilka lagar och regler gäller för körning med vägregistrerad ATV på allmänna vägar?

För att köra en vägregistrerad ATV på allmänna vägar måste föraren följa samma lagar och regler som gäller för andra motorfordon. Detta inkluderar att inneha ett giltigt körkort, att följa hastighetsbegränsningar och trafikregler, samt att använda hjälm och annan rekommenderad skyddsutrustning. ATV:n måste vara försedd med en giltig registreringsskylt, ha en aktuell besiktning och vara försäkrad. Det är även viktigt att notera att vissa vägar eller områden kan ha specifika restriktioner för ATV-användning.

Behöver jag ett speciellt körkort för att köra en vägregistrerad ATV?

Ja, för att köra en vägregistrerad ATV på allmänna vägar krävs det att du har ett lämpligt körkort. I Sverige måste du ha minst ett B-körkort (för personbil) för att lagligt få köra en ATV på offentliga vägar. För yngre förare som har ett AM-körkort (mopedkörkort) kan det finnas vissa begränsningar gällande vilka typer av ATV:er de får köra, baserat på fordonets motorstyrka och design.

Hur skiljer sig försäkring för en vägregistrerad ATV jämfört med en icke-registrerad?

Försäkringen för en vägregistrerad ATV skiljer sig från en icke-registrerad genom att den måste inkludera en trafikförsäkring, vilket är obligatoriskt för alla motorfordon som används på offentliga vägar i Sverige. Trafikförsäkringen täcker skador eller skador som fordonet kan orsaka på andra personer eller egendom. För icke-registrerade ATV:er som endast används på privat mark kan en enklare försäkring vara tillräcklig. Dock kan det vara klokt att utöka skyddet med en halv- eller helförsäkring även för dessa fordon för att få ett mer omfattande skydd mot t.ex. stöld, brand eller skadegörelse.

Vägregistrerade ATV:er på Motorsweden

Utforska friheten på vägarna med Motorswedens premiumsamling av vägregistrerade ATV:er. Designade för äventyrssökare som vill ha det bästa av två världar - offroad-spänning och vägkompatibilitet. Våra vägregistrerade ATV:er ger dig möjligheten att smidigt förflytta dig från gator till naturens outforskade terräng, utan att kompromissa med prestanda eller säkerhet. Motorsweden är din ultimata destination för att hitta en ATV som inte bara uppfyller dina äventyrsdrömmar utan också följer Sveriges vägtrafikregler.

Varför Välja en Vägregistrerad ATV?

Dubbel Funktion: Våra vägregistrerade ATV:er är perfekta för dig som söker en mångsidig farkost. Utrustade för att hantera både asfalterade vägar och tuff terräng, erbjuder de en unik kombination av funktionalitet och nöje.

Säkerhet i Fokus: Säkerhet är vår prioritet. Därför är alla våra vägregistrerade ATV:er utrustade med nödvändiga säkerhetsfunktioner för att följa Sveriges strikta trafiksäkerhetslagar. Från effektiva bromssystem till pålitlig belysning och speglar, din säkerhet är garanterad.

Registrering och Försäkring: Att navigera i processen för registrering och försäkring kan vara komplicerat, men hos Motorsweden gör vi det enkelt. Våra ATV:er levereras med all nödvändig dokumentation för att underlätta en smidig registreringsprocess, så att du kan fokusera på ditt nästa äventyr.

Prestanda och Kvalitet: Driven av innovation och kvalitet, inkluderar vårt sortiment endast de bästa märkena inom ATV-industrin. Med kraftfulla motoralternativ, överlägsen hållbarhet och avancerad teknologi, är våra vägregistrerade ATV:er byggda för att överträffa dina förväntningar.

Upptäck Vårt Sortiment

Från robusta arbetsfordon till högpresterande äventyrsmodeller, vårt sortiment av vägregistrerade ATV:er är noggrant utvalt för att passa olika behov och livsstilar. Utforska vårt urval och hitta den perfekta modellen som speglar din personliga stil och äventyrsanda.

Varför Motorsweden?

Expertis och Passion: Hos Motorsweden delar vi din passion för äventyr. Vår expertis inom ATV-branschen säkerställer att du får bästa möjliga rådgivning och support, från urval till efterköpservice.

Konkurrenskraftiga Priser: Vi är stolta över att erbjuda våra kunder de mest konkurrenskraftiga priserna på marknaden. Upptäck högkvalitativa vägregistrerade ATV:er utan att kompromissa med din budget.

Tillförlitlig Service: Kundnöjdhet ligger i centrum av allt vi gör. Vårt engagemang för utmärkt kundservice innebär att vi alltid står redo att hjälpa dig, oavsett ditt behov.

Börja ditt nästa äventyr idag med en vägregistrerad ATV från Motorsweden. Oavsett terrängen framför dig, låt oss vara din partner på vägen mot obegränsad upptäcktsfärd och spänning.