Mopedbil

Fallande ordning

2 artiklar

per sida
  1. Elmopedbil Ella A45 Klass 1
    C-601-1
    Pris från 49 990,00 kr
  2. Elmopedbil Ella A25 Klass 2
    C-601
    Pris från 49 990,00 kr
Fallande ordning

2 artiklar

per sida

Mopedbil körkort?

För att få köra din mopedbil lagligt så behöver du ett körkort. Körkortet ska ha behörighet antingen AM, A eller B. Du får också framföra din mopedbil med traktorkort eller förarbevis för moped klass 1 (som är utfärdat före 1 oktober 2009). Det finns olika modeller av mopedbilar, vissa är utformade likt en personbil eller en lätt lastbil. I alla fall ska fordonet ha en LGF-skylt baktill och en synlig registreringsskylt. Det kan vara bra att påpeka att du måste ha fyllt 15 år för att få köra mopeder och där även mopedbilar.

Det finns många fördelar med mopedbilar. De flesta mopedbilar har två sittplatser vilket gör att du kan ha en passagerare som åker med. I Motorsweden’s mopedbilar är det väldigt hög komfort och resan kommer bli ett nöje för er båda. En mopedbil får ha en maxvikt på 350kg och du får lasta bilen med hela 260 kg. Det gör att du kan ta bilen på en mini-semester utan problem. Du har även tak över huvudet om skyfallet är framme, till skillnad från andra fordon med liknande behörighetskrav, t.ex. mopeder. Mopedbilar som är utformande som lastbilar kan passa mycket bra som arbetsfordon precis som fyrhjulingar. Skillnaden är att du får plats med otroligt mycket mer packning än på en fyrhjuling.

Mopedbil ett bränslesnålt färdmedel.

Med hjälp av nya innovativa dieselmotorer har mopedbilarna en otroligt låg förbrukning på ca 0.3 liter per mil. Det är i närheten av vad förbrukningen för en vanlig moped ligger på och med tanke på att du får lasta 260kg, har otroligt mycket komfort och god säkerhet är mopedbilen ett bra alternativ.