Elmoped

Eldrivna fordon tar Sverige med storm och Elmoped är inte ett undantag. Efter stor efterfrågan har vi detta år utökat vårt sortiment och vi är stolta över de elmopeder vi har. Våra elmopeder går lätt att misstas för en vanlig moped förutom att miljöpåverkan är minimal och du knappt hör den när du susar fram över stan. Sätt Elscootern på laddning över natten och var säker på att den är färdig att köras dagen efter. För en billig peng (ca 0,20kr/mil) kan du ta dig från a till b med din elmoppe och som grädde på moset kan du stolt säga att du tänker på miljön samtidigt som du ljudlöst kryssar längs med filerna på din elscooter.

Fallande ordning

19 artiklar

per sida
 1. Rawbike E1+
  7350147532388
  Specialpris 5 990,00 kr Ordinarie pris 11 990,00 kr
  Lägg i varukorg
 2. Elmoped Tigon 2000W 45 km/h Klass 1
  C-049
  Specialpris 19 900,00 kr Ordinarie pris 33 800,00 kr
 3. Scogo C2 Plus 2000W 45km/h Klass 1
  C-048-1
  Specialpris 13 995,00 kr Ordinarie pris 26 800,00 kr
 4. Elmoped Viarelli Potenza Long range Klass 1 Euro5
  C-084-1
  Specialpris 35 990,00 kr Ordinarie pris 41 990,00 kr
 5. Elmoped Rawbike Rike Klass 1
  C-085
  Specialpris 26 990,00 kr Ordinarie pris 29 990,00 kr
 6. Elmoped Viarelli Bravo Electric Klass 1
  C-082
  Specialpris 23 990,00 kr Ordinarie pris 28 990,00 kr
 7. Elmoped Rawbike 4X
  Raw-020
  Pris från 25 990,00 kr
 8. Elmoped Rawbike U2
  Raw-010
  Pris från 20 990,00 kr
 9. Elmoped Viarelli Piccolo LI Klass 2
  C-096
  Specialpris 15 990,00 kr Ordinarie pris 19 990,00 kr
 10. Elmoped Viarelli GT1e Klass 2
  C-051
  Specialpris 12 995,00 kr Ordinarie pris 17 995,00 kr
Fallande ordning

19 artiklar

per sida

Finns elmoped i klass 1 & klass 2?

Ja det gör det. En elmoped klass 1 får ha en maxeffekt på 4kW & 45km/h. Medan en klass 2 får ha en maxeffekt på 1kW & 25km/h.

Vad kostar det att köra en elmoped?

En elmoped kostar från ca 20 öre milen att köra. Det är med andra ord ett riktigt billigt alternativ till att pendla till jobb eller skola.

Går det att pendla med en elmoped?

Absolut. Att pendla med en elmoped är både billigt och miljövänligt. Ju mer året börjar gå mot vår & sommar så ser man elmopederna ta plats i trafiken. Med en elmoped med portabelt batteri har du även möjligheten att ta med dig batteriet och ladda på t.ex. jobb eller var resan än tog dig.

Hur fort går en elmoped?

Högsta lagliga hastighet för en klass 1 elmoped är 45km/h & för en klass 2 elmoped är det 25km/h.

Vad är det för räckvidd på en elmoped?

Det beror på hur stort batteriet på din elmoped är. Våra elmopeder från Viarelli har en räckvidd på upp till 120km på vår största modell. Rent generellt ligger räckvidden på ca 60km för en elmoped i dagsläget.

Mopeden blev utbytt.

Om vi ser tillbaka några år så var det främst ungdomar som körde moped. Då var det en självklarhet att önska sig en moped när man fyllde 15 och ju mer det lät och luktade desto bättre var det ;-). Det skvättes grus i åttor och burnmärkena låg som en matta över hela skolgården av alla mopeder.
Det var framförallt 15-åringen som körde mopeden till hen kunde byta till bil och körkorten var i hamn. 

Elmopeden har vänt på det och i takt med att fler och fler ser fördelen med elmoped framför bil i sin pendling så ser vi också att det inte längre är förknippat enbart med 15-åringen att köra moppe
Våra elmopeder går lätt att misstas för en vanlig moped förutom att miljöpåverkan är minimal och du knappt hör den när du susar fram över stan. Sätt din elmoppe på laddning över natten och var säker på att den är färdig att köras dagen efter. 
För en billig peng (ca 0,30kr/mil) kan du ta dig från a till b med din elmoppe och som grädde på moset kan du stolt säga att du tänker på miljön samtidigt som du ljudlöst kryssar längs med filerna på din elscooter.

På motorsweden säljer vi främst vårt egna varumärke Viarelli. Sortimentet sträcker sig i dagsläget över 6 modeller av elmopeder i både klass 1 och klass 2 där det finns något för allas smaker. 
Det enda du behöver bestämma är vilken modell som passar dig och om du vill ha en elmoped klass 1 eller klass 2? 

Elmoped blev det nya hippa!

2018 är året då Dr Alban sjöng om Viarelli Elmoped. Det var också året då elmopeden slog ner som en blixt från klar himmel. Aldrig tidigare hade svensken varit så intresserad av att vara miljömedveten.
El-Scootern är till utseendet väldigt lik storasyskonet mopeden, priserna för en elmoped började högt men har allt eftersom dämpat sig och nu hittar du en elmoppe till samma pris som en vanlig moppe.

Vare sig om man köper en elmoped för att slippa bilköer, bensinkostnaden eller ett miljötänk så finns det några saker att tänka på vid köp av elmopeden.

Varför ska du välja en elmoped?

Det återkommande svaret är miljön när man ställer den frågan. Vi vill påstå att det finns en massa mer anledningar till en elscooter. Det är slut på oljiga meck när motorn strular. Elscootern är lite överdrivet underhållsfri.
Självklart finns det saker att fixa på en elmoped också men det allra mest grisiga och smutsiga jobbet slipper du när du köper en elscooter. Det underhållsarbete som oundvikligen inte går att komma ifrån även om du köper en elmoped är däck och bromsar framförallt.

Detta i sin tur sparar pengar om du inte själv besitter kunskapen i att mecka moped.

Räckvidden då? Den är väl inte lika bra på en elmoppe som en vanlig moppe?

Som med allt nytt så föddes även elmopeden med en hel del som kunde förbättras. Räckvidden var den främsta anledningen till att det inte riktigt fick ett stort genomslag direkt.
I dagens elmoppe har du många gånger ett kraftfullare batteri som gör att räckvidden inte längre är ett problem.
Det är många faktorer som spelar in när du ska beräkna räckvidden även på en elscooter, men du får likt som på en vanlig moped räkna in körstil, motstånd, lastvikt osv.
Under normala förhållanden och i normala prisklasser kan du räkna med att du tar dig mellan 3 – 6 mil och uppåt på en ny elmoped.

Elmoped eller Elscooter

Ja det är ännu en fråga som kommit upp de senaste åren. Vad är det mest optimala egentligen? Det är en smaksak till slut.
Fördelarna är enorma med båda fordonen och det är helt beroende på vad du vill ha ut av din nya elmoped eller elscooter. En elscooter är perfekt den sista milen, eftersom att den många gånger går att ta med på buss & tunnelbana eller i bilen så blir den ett komplement till dessa. Medan en elmoped byter ut dessa fordon helt och fullt, den är fortfarande så pass billig att det går att byta tillbaka om vädret är sämre en dag.