Elmoped

Elmopeden tar Sverige med storm!

Om vi ser tillbaka några år så var det främst ungdomar som körde moped. Elmopeden har vänt på det och i takt med att fler och fler ser fördelen med elmoped framför bil i sin pendling så ser vi också att det inte längre är förknippat enbart med 15åringen att köra moppe.
Våra elmopeder går lätt att misstas för en vanlig moped förutom att miljöpåverkan är minimal och du knappt hör den när du susar fram över stan. Sätt din Elscooter på laddning över natten och var säker på att den är färdig att köras dagen efter.
För en billig peng (ca 0,30kr/mil) kan du ta dig från a till b med din elmoppe och som grädde på moset kan du stolt säga att du tänker på miljön samtidigt som du ljudlöst kryssar längs med filerna på din elscooter.

På motorsweden säljer vi främst vårt egna varumärke Viarelli. Sortimentet sträcker sig i dagsläget över 6 modeller av elmopeder i både klass 1 och klass 2 där det finns något för allas smaker. Det de har gemensamt alla våra elmopeder är det ljudlösa och luktfria.
Det enda du behöver bestämma är vilken modell som passar dig och om du vill ha en elmoped klass 1 eller klass 2? Elfordonspremien blev en succé och pengarna tog slut 18 oktober. Det gick till och med så bra att det inte blir någon fortsättning på det från regeringens-sida.

Som tur är har vi redan ett lågt pris på våra elmopeder och tänker fortsätta så.

Fallande ordning

8 artiklar

per sida
 1. Elmoped Viarelli GT1e
  C-051
  Pris från 12 995,00 kr
 2. Elmoped Viarelli Monztro
  C-052
  Pris från 19 990,00 kr
 3. Elmoped Viarelli Piccolo
  C-054
  Pris från 11 995,00 kr
 4. Elmoped Viarelli Enzero
  C-055
  Pris från 14 990,00 kr
 5. Elmoped Viarelli Vincero Litium
  C-056
  Pris från 29 990,00 kr
 6. Elmoped Viarelli Vincero Lead-Acid
  C-057
  Pris från 19 990,00 kr
 7. Elmoped Viarelli Venice Electric
  C-053
  Pris från 16 990,00 kr
 8. Elmoped Viarelli Supermotard
  C-042
  Pris från 37 990,00 kr
Fallande ordning

8 artiklar

per sida

Elmoped blev det nya hippa!

2018 är året då Dr Alban sjöng om Viarelli Elmoped. Det var också året då elmopeden slog ner som en blixt från klar himmel. Aldrig tidigare hade svensken varit så intresserad av att vara miljömedveten.
El-Scootern är till utseendet väldigt lik storasyskonet mopeden, priserna för en elmoped började högt men har allt eftersom dämpat sig och 2019 hittar du en elmoppe till samma pris som en vanlig moppe.

Ser man tillbaka några år så var mopedkulturen begränsad till grabbar och skolgården där grus skvättes i åttor och ”burn-märkena” låg som en matta över hela skolgården.
Idag har tjejerna börjat ta mer plats och mopedbilen har även den blivit en allt vanligare syn runt om i Sverige. Det som framförallt utmärker sig är att de som en gång gjorde åttor på skolgården idag kör till jobbet på en elmoped.
Vare sig om man köper en elmoped för att slippa bilköer, bensinkostnaden eller ett miljötänk så finns det några saker att tänka på vid köp av elmopeden.

Varför ska du välja en elscooter?

Det återkommande svaret är miljön när man ställer den frågan. Vi vill påstå att det finns en massa mer anledningar till en elscooter. Det är slut på oljiga meck när motorn strular. Elscootern är lite överdrivet underhållsfri.
Självklart finns det saker att fixa på en elmoped också men det allra mest grisiga och smutsiga jobbet slipper du när du köper en elscooter. Det underhållsarbete som oundvikligen inte går att komma ifrån även om du köper en elmoped är däck och bromsar framförallt.

Detta i sin tur sparar pengar om du inte själv besitter kunskapen i att mecka moped.

Räckvidden då? Den är väl inte lika bra på en elmoppe som en vanlig moppe?

Som med allt nytt så föddes även elmopeden med en hel del som kunde förbättras. Räckvidden var den främsta anledningen till att det inte riktigt fick ett stort genomslag direkt.
I dagens elmoppe har du många gånger ett kraftfullare batteri som gör att räckvidden inte längre är ett problem.
Det är många faktorer som spelar in när du ska beräkna räckvidden även på en elscooter, men du får likt som på en bensinmoped räkna in körstil, motstånd, lastvikt osv.
Under normala förhållanden och i normala prisklasser kan du räkna med att du tar dig mellan 3 – 6 mil och uppåt på en ny elmoped.