MC-Scooter Viarelli Essenza 125cc

Pris i butik: 22 990,00kr

I lager

- Fri Frakt

Snabbfakta

MC
125cc

Tankkapacitet
5,5L

Låg
bränslekostnad

Alu-fälg
12"

100+
Serviceverkstäder

Skivbroms:
Fram & Bak

Leverans
till dörren

Köp nu,
betala sen

1 - 3
dagars
leveranstid
Detaljer

Viarelli Essenza™

Få modeller är lika efterfrågade i vårt nya premium segment som vår Viarelli Essenza™ där fokus på kvalitet, prestanda och design är de viktigaste faktorerna för dig som kund. ESSENZA™ 125cc är en påkostad motorcykelscooter för dig som kräver mer, söker en unik uppkäftig design och törs sticka ut i mängden.

Motor

ESSENZA™ 125cc använder senaste motortekniken med elektronisk insprutning (EFI) som ger den luftkyld 4-taktsmotor en kraftull karaktär, ett uppskattat vrid och ett härligt temperament.
ESSENZA™ använder samma pålitliga motor som många av marknadens främsta modeller och är känd för att vara en av marknadens mest driftsäkra 4-takts motorer. Motorn tillverkas under vårt överseende och enligt strikta kvalitetskrav vilket gör att du slipper kostsamma verkstadsbesök och onödiga stillestånd. 5.3 kw i effekt lämnas redan vid 7000 varv vilket gör körningen roande aktiv. ESSENZA™ levererar bra med kraft redan vid lägre varvtal och den luftkylda 4-taktsmotorn ger mer kraft när den bäst behövs, vilket uppskattas i tät trafik och vid färd med passagerare/last. Med sin vrid, varvilliga och bottenstarka 4-takts motor som klarar leverera ett max vrid om 7.5 Nm redan vid 6000 varv ger ESSENZA™ mer effekt för pengarna. Högeffekts avgassystemet i Cortenstål ger ESSENZA™ rätt ljud och en optimerad bränsleförbrukning samt en stor 5,5 liters bränsletank ger dig en tillräckligt lång räckvidd.

Hjul

Med sina 12” lättviktsfälgar i 5-ekrad aluminium sticker ESSENZA™ ut bland betydligt dyrare konkurrenter. Prioriterar du överlägsen vägkänsla under utmanande och hård körning kommer de sportiga däck med sin väldiga anläggningsprofil ge bästa möjliga grepp oavsett väglag.

Bromsar

Med överdimensionerade ventilerade vågformade bromskivor och med hydrauliskt dubbelverkande skivbromsar både fram och bak har du en optimal bromseffekt oavsett väder, temperatur och vind.

Fjädring

Den dubbelsidiga hydrauliska dämparkonstruktionen är påkostad och den förstärkta fjädringen räcker långt och klarar högre belastningar utan att känns klen, samtidigt som den ger en mycket stabil färd samtidig och lämnar en behaglig fjädringskomfort.

Ram

ESSENZA™ har en rundrörsram i höghållfasthetsstål som är stabil, vridfast och styv nog att tillåta högre hastigheter som en 125cc behöver. Stabiliteten i chassiet är mycket viktigt och bidrar i stor utsträckning till att ESSENZA™ känns trygg, säker och pålitlig även under hård och provocerande körning. ESSENZA™ väger in på lätta 120 kg, vilket bidrar till att den känns kraftfull nog att klara utmaningarna med glans.

Instrument

Den snyggt integrerade instrumenteringen med analog och digital visning har en framträdande plats bakom den slimmade toppkåpan som skyddar något mot vind och vatten under färd. Bränslemätaren, hastighetsmätaren och indikeringslamporna för blinkers, hel- och halvljus är alla väl synliga från förarplatsen. Marknadens kanske snyggaste och mest effektiva backspeglar ger optimal sikt även bakåt.

Förvaring

Ett väl tilltaget förvaringsutrymme under sadeln ESSENZA™ som öppnas enkelt via tändningslåset är stort nog att rymma en hjälm eller en väska.

Komfort

ESSENZA™ tillhör en av de få scootrar på marknaden som har en optimal körställning där både förare och passagerare sitter sportigt komfortabelt och har ett ordentligt fotstöd som avlastar vikten optimalt genom de dolda fotpinnarna. ESSENZA™ uppfattas som stor och rymlig trots sina kompakta yttermått. Sadeln med skumgjutna delade sittdynor ger dig som förare eller passagerare en sportigare men ändå bekväm och komfortabel sittställning. Sadelns yttermaterial är tillverkat i ett vattenavstötande Condura™ liknande material som är halkskyddat och som klarar sol och väta i många år.

Belysning

Med en kraftigt tilltagen belysning med den senaste LED tekniken fram och bak och med blinkers ger en överlägsen ljusbild och synlighet under de mörkaste möjliga förhållandena.

Övrigt

Vi tar hand om all administration kring ägarbyte och registrering. Det enda du behöver tänka på när du fått hem din nya moped är att teckna en försäkring samt ställa på mopeden sen är du redo att ge dig ut på vägarna. Mopeden levereras komplett med manual och servicebok samt ett litet verktygskit.

Teknisk Specifikation
Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1880*710*1155
Hjulbas: 1320mm
Markfrigång: 135mm
Sitthöjd: ca 78 cm
Vikt: 113kg
Lastkapacitet: 150kg
Högsta hastighet: 90km/h
Motormodell: 1 cylinder, 4-takt, luftkyld
Cylinderdiameter x slaglängd: 52,4mm x 57,8mm
Cylindervolym: 124,6cc
Kompression: 9
Effekt: 5,2 kW/7500 r/min
Starttyp: Elektrisk/Kick
Tändning: CDI
Tankkapacitet: 6,4 L
Bränsle: 98 blyfri
Bränsleförbrukning: 2,7L / 100km
Motorolja: SG 15W-40
Motorolja mängd: 0,70-0,75 L
Koppling: CVT
Broms bak: Skivbroms
Broms fram: Skivbroms
Lufttryck bakhjul: 2,25 bar
Fälg: 2,50-12"
Q&A
Q&A
Recensioner
Recensioner
Manual Garantier

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon
Frakt

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.