Pendla med moped

Att pendla till jobb ska inte vara svårt eller dyrt. Att pendla med bil i någon av våra storstäder innebär många timmar i köer, onödiga stopp i trafikflödet och framförallt en belastning på miljö och din plånbok. Vi är säkra på att framtidens pendling är moped. Köper du en moped slipper du alla timmar i köer och det onödiga stoppet i trafikflödet är som bortblåst när du kan kryssa dig förbi bilisterna. Belastningen på miljön är även den betydligt mindre på såväl en traditionell bensinmoped som en mer modern elmoped.

Framtidens pendling är dessutom billigare i såväl inköp och underhåll som transportkostnad såsom bensin och el. Sverige kan ha många årstider på samma dag det är även vi medvetna om och eftersom du i många fall redan har en bil på uppfarten eller parkeringen så kan den utgöra ett alternativ de allra tråkigaste dagarna vädermässigt. Skulle mopeden helt ersätta bil för just dig så får du ta kommunaltrafiken de tråkigaste dagarna. Annars är vi säkra på att det gamla ordspråket som allas våra föräldrar sa när vi inte ville gå ut i regn och blåst även gäller när man ska köra moped till jobb. Vilket du just du än väljer att göra så är besparingen på din plånbok tillräckligt stor för att det ska kännas värt att avstå mopeden en dag.

Har du bestämt dig för att börja pendla med moped så är det några saker att reda ut för att din pendling ska bli så smidig som möjligt. Hur långt har du till ditt jobb? Var i landet bor du, ska du köra på stora vägar eller är det mindre vägar som du och din moped ska framföras på? Bor du så att du enkelt kan ladda din elmoped med blybatteri eller är du mer i behov av ett urtagbart litiumbatteri till din elmoped?

De flesta elmopeder utan ett extrabatteri på marknaden har en räckvidd på mellan 4–6 mil beroende på väder & vind bland annat. Har du möjlighet att ladda din elmoped på jobb så är det inga problem att pendla med elmoped så långt till jobb. Är laddningen ett problem så är en traditionell bensinmoped nog en moped som passar just dig.

Att pendla med en bensinmoped är inga problem. Med en låg bränsleförbrukning på din moped så är det ett billigt alternativ för dig att ta dig till jobb. En moped från Viarelli har en genomsnittlig förbrukning på ca 0,3L/mil vilket i dagens bensinpris gör att du får en milkostnad på ca 4–5 kr när du pendlar med en moped.