Dirtbike & Fiddy till barn

Fallande ordning

4 artiklar

per sida
 1. TEN7 Mudmaster mini 80cc
  388140
  5 995,00 kr
 2. Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000
  5500200
  6 995,00 kr
 3. X-Pro Powerfly 49cc
  C-504
  Pris från 4 495,00 kr
Fallande ordning

4 artiklar

per sida

DIRTBIKE & FIDDY

En Dirtbike kallas även Fiddy eller Pitbike. Till skillnad från storasyskonet motocross så är den oftast lite mindre i sitthöjd även vid samma kubikstorlek.
Våra Dirtbikes finns i storlekarna 49cc, 70cc, 90cc, 110cc, 150cc & 250cc för tillfället.

Vi tycker att motorkarriären & intresset ska börja så tidigt som möjligt. Våra mini-dirtbikes 49cc passar till den lille familjemedlemmen och finns både som bensin och elektrisk dirtbike.
När du sen är redo att gå upp i storlek på din nästa fiddy så har vi haft de fullstora crossarna i tanke vid utvecklingen, såväl till utseende som känsla när du kör dom.
Det som skiljer en dirtbike mot en cross är framförallt priset som i många fall kan vara så mycket som 10 gånger billigare.

Vi har sedan start sålt fiddys och har under åren med ett nära samarbete till fabrikerna tagit fram egna varumärken och modeller.
Vi har därför lång erfarenhet av Dirtbikes och tillhandahåller ett stort lager med både reservdelar som tillbehör.

Vad är en Dirtbike?

En Dirtbike är en billigare och framförallt mindre variant av de större crossarna. En dirtbike är ett bra och kostnadseffektivt första insteg om du går i startgroparna och funderar på att börja köra motorcross
Eller om du vill börja med en ny hobby och fördriva lite fritid så är en fiddy såväl roligt som en grym träning. Jämfört med en motorcross så är en Dirtbike lite mindre i storlek även om kubiken är den samma på en vanlig cross. 
Detta i sin tur kan tolkas som att en Dirtbike är lättare att köra än en cross, det beror som i allt annat på föraren och vanan du har från start.

Vad är en Fiddy

Fiddy är framförallt ett annat namn på Dirtbike och kommer från engelskans ”Fifty” som syftar på motorstorleken på 50cc. 
Ett annat namn är även Pitbike och de med sin lilla motor var ett bra sätt att förflytta sig i depåerna under tävlingar.

Var får man köra Dirtbike

En Dirtbike ska enligt lag framföras på inhägnat område eller på bana avsedd för ändamålet. 
Ett inhägnat område ska vara skiljt från allmän trafik.

Vad finns det för storlekar på en Dirtbike / Fiddy?

Vi har allt från mini-dirtbikes på 49cc upp till större dirtbikes på 250cc. Vilken kubik på din nya dirtbike som passar dig beror främst på vilken vana du besitter sen innan. 
Mini-Dirtbiken med en sitthöjd på ca 50cm och en kubik på 49cc passar från ca 4-5 år, viktigt är att den lilla föraren har balansen från att cykla. 
Våra mini-dirtbikes har vanligtvis en ställbar gas för extra säkerhet och framförallt trygghet för förälder.
När föraren sen fått vanan så kan man gå upp i kubikantal på dirtbiken.

Använd alltid skyddsutrustning när du är ute och kör på din dirtbike!

Tävlingar i dirtbike och fiddy

Första svenska tävlingen i dirtbike/fiddy hölls i Sandviken 2005. Nu arrangeras SM och ett antal andra RM-tävlingar av Svenska Fiddyföreningen (svefi). 
För att få tävla i dirtbike och fiddy krävs en tävlingslicens samt en minicross som stämmer överrens med Svefis regler om fordon för tävlingsbruk. 
I tävlingarna finns bl.a klasser för Midsize, Fiddy exp, Ungdom, Tjej, Amatör samt Gubbklass för 35+år.