Byte av kontrollerbox X-Pro Fatboy 1- / 2 sits
 

Steg 1: Förberedelser och verktyg

  1. Ta fram verktyg: Du behöver en uppsättning insexnycklar, 8mm hylsa och en stjärnskruvmejsel. 
  2. Säkerställ att du har rätt ersättningskontrollbox: Kontrollera att den nya kontrollboxen är kompatibel med din fatbike.
  3. Stäng av strömmen: Om din fatbike har ett batteri, se till att koppla loss det innan du börjar arbeta genom att ta bort säkringen.

Steg 2: Ta bilder på den gamla kontrollboxen

  1. Ta bilder: Använd din telefon eller kamera för att ta bilder från flera vinklar på den gamla kontrollboxen och dess anslutningar. Se till att bilderna är tydliga och att du fångar alla kablar och deras anslutningar.
  2. Dokumentera placeringen av varje kabel: Om möjligt, märk varje kabel med en etikett eller skriv ner dess placering och anslutning. Detta kan hjälpa dig att enkelt återansluta kablar till den nya kontrollboxen.

Steg 3: Ta bort den gamla kontrollboxen

  1. Lossa fästskruvarna: Använd lämpligt verktyg för att lossa skruvarna som håller den gamla kontrollboxen på plats. Vissa modeller har dubbelhästande tejp som håller boxen

Steg 4: Koppla loss kablar

  1. Identifiera anslutningar: Använd bilderna du tog för att förstå hur kablar är anslutna till den gamla kontrollboxen. Detta kommer att underlätta installationen av den nya kontrollboxen.

Steg 5: Installera den nya kontrollboxen

  1. Anslut kablar: Anslut kablar till den nya kontrollboxen enligt bilderna. Se till att alla anslutningar är säkra och korrekta.
  2. Montera den nya kontrollboxen: Placera den nya kontrollboxen på samma plats där den gamla var monterad och använd fästskruvarna för att säkra den på plats. Se till att den sitter ordentligt och är säker.

Steg 6: Testa

  1. Kontrollera funktionen: När du är säker på att alla kablar sitter rätt, sätter du i säkringen i hållaren. Det kommer gnistra till och ge ifrån sig en knall, detta är helt normalt för boxen. Se till att alla knappar och funktioner svarar som de ska.

Genom att följa dessa steg, tillsammans med dokumentationen och bilderna av den gamla kontrollboxen, bör du kunna byta ut kontrollboxen på din fatbike med minimala problem. Kom ihåg att försiktighet och noggrannhet är viktigt för att säkerställa en smidig installation.