Elmoped Viarelli Venice Electric Klass 1

C-053

KLASS 1
45 km/h

2 kW 
elmotor

Räckvidd:
Upp till 60 km

10" 
Alu-fälg 

100+
Serviceverkstäder

Skivbroms:
Fram

Leverans
till dörren

Köp nu,
betala sen

1 - 3
dagars
leveranstid
I lager
Pris från 16 990,00 kr
Fri Frakt
Pris i butik: 16 990,00kr
Integral
Öppen med visir
Öppen med skärm
3 i 1 hjälm

Vår populära Venice Electric breddade redan 2017 ett redan populärt bensindrivet sortiment med sin mer miljövänliga prestanda. Nu när behovet av fordon som ger en mer ekonomisk användning och att färdas miljövänligt blir allt mer betydelsefullt för fler krävs pålitliga elfordon med prestanda och funktion. Våra elscooters är byggda för att klara hård använd­ning, inget har lämnats åt slumpen och allt är noga utprovat. Valet av komponenter är noga utvalt för att ge optimal prestanda och för att ge hög driftsäkerhet som tar dig upp till 60 km på varje laddning. Säkert, komfortabelt och tryggt, så som varje färd på en elscooter borde vara...

Design

Designen kan beskrivas som enkel och funktionell med inslag av modern retrostil. Med tydliga linjer och återhållsam färgsättning får du en väldigt stilsäker och smakfull scooter designad för att passa alla målgrupper. Det är detaljerna som gör det lilla extra brukar man säga, och vi har därför noggrant valt ut användbara detaljer som stilfulla backspeglar, propra utfällbara pinnar för passagerare och snygga blinkers fram och bak med LED-belysning som ger Venice Electric den perfekta designen.

Motor

Venice Electric har försetts med den senaste versionen av fälgmonterad borstlös elmotor, godkänd enligt de nya stränga Euro IV kraven vilket innebär låg energiförbrukning och maximal kraftåtergivning. Motortypen är känd för sin mjuka motorkaraktär, sin slittålighet och sin höga vrideffekt. Med hela 3000 watts motoreffekt får du mer kraft än vad som behövs och Venice Electric skakar om de flesta bensindrivna scooters med sin högeffektiva prestanda. Startar gör du enkelt med ett vrid på gashandtaget.  

Förbrukning

Din Venice Electric använder samma energioptimerade elmotor som de flesta av våra nya elscooters, vilket innebär mycket kraft och minimala energiförluster gentemot de tidigare modellerna. Energiförbrukningen blir ofta så låg som 33 Wh per km vilket gör att du kan köra nästan 6 mil på en enda tankning. Med en så låg energiförbrukning når du en milkostnad på nästan 30 öre milen och du genererar ingen miljöpåverkan. Alla vinner på den nya Euro IV godkända elscootertekniken.

Batteri

Venice Electric är utrustad med ett Lead Acid (bly gels) batteri av senaste typ. Batteriet är på hela 20 Ah och genererar kraft nog att ta dig upp till 6 mil per laddning. Laddar gör du enkelt i närmsta vägguttag med den medföljande 230 volts kabeln. Batteritypen är rimligt kostsamt och att ersätta batteriet efter ett par års användning kostar inte mer än vad ett nytt bättre bilbatteri kostar.

OBS! Ett batteri tar skada & tappar kapacitet/livslängd av att överladdas, använd därför en timer för att undvika detta. Vi rekommenderar att man använder sig av en timer som stänger av sig senast efter 8 timmar.

Transmission

Venice Electric har utrustats med direktdrivning vilket utesluter behov av växellåda. Att inte behöva växla manuellt uppskattas främst i t.ex. en hektisk stadsmiljö. Att ha tillgång till elektrisk direktdrivning innebär att du alltid har bästa möjliga vrid när du behöver det utan att själv behöva växla. 

Hjul

10-tumshjul i vacker turbinfälgsdesign väcker uppmärksamhet och ger bra köregenskaper och grepp när vägförhållandena är dåliga. Fälgarna är gjutna i ett stycke aluminium och tål hård aktiv körning utan att försvagas. Däcken är utvalda för att ge bästa möjliga väggrepp under alla förhållanden.   

Bromsar

Venice Electric har utrustats med moderna bromssystem, hydraulisk skivbroms fram och integrerad trumbroms bak, som tåler väta och kyla utan att mattas och försämra bromsegenskaperna vid hård inbromsning. De ventilerade bromsskivorna ger en optimal bromsverkan och en jämnare inbromsning. De kraftiga enkolvsoken gör att du lätt doserar bromskraften utan större ansträngning.

Fjädring

Venice Electric har försetts med en mono shock dämpare bak som går att justera i 4 olika lägen. Dämparna på Venice Electric är utvalda för att ge en komfortabel färd utan att mattas vid färd med passagerare eller last. Två oljedämpade och långslagiga stötdämpare sitter framtill och hanterar med enkelhet varierande underlag utan att förlora de bra köregenskaperna.  

Ram

I högre hastigheter och under hård körning uppskattas optimal körkänsla och Venice Electric har därför utrustats med en vridfast och styv rörram i höghållfastighetsstål. Venice Electric har en egen vikt på endast 68 kg och batterierna väger 41 kg. Trots batterivikten är Venice Electric mycket lätt att hantera, även för dig som är något kortare och tycker det känns svårt att hantera en scooter under snäva förhållanden.   

Instrument

Med stora överskådliga analoga instrument får du enkelt information gällande hastighet och bränslemängd. Trippmätarens centrala placering gör det lätt att avläsa körd sträcka och varningslamporna för de viktigaste parametrarna och blinkersindikatorerna syns tydligt under körning.  

Förvaring

Ett uppskattat låsbart förvaringsutrymme under sadeln och en välplacerad krok vid styret gör att du lätt kan få med dig dina behövliga saker under din färd. Det går även att komplettera mopeden med en toppbox ifall mer förvaringsutrymme skulle behövas. 

Komfort

På en Venice Electric sitter du väl skyddad från vind eller vatten. Du sitter utsträckt men ändå bekvämt upprätt. Sittställningen kan anses vara komfortabel och den mjukt stoppade och vattenavvisande sadeln ger dig en behaglig upplevelse som gör att du klarar många mil i sadeln utan träsmak.

Belysning

Venice är utrustad med en stark Halogenbelysning fram och runt om scootern används positionsljus i senaste led-teknik, modernt designad ledbelysning bak och kraftiga sidovinklade led blinkers som gör att du syns perfekt i trafiken.

Laddsladden på bilden är endast till för illustrativt syfte. Sladden som medföljer mopeden är svart, har en transformator och är anpassad för laddning via ett helt vanligt vägguttag inomhus eller i ditt garage.

Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1750*670*1095 mm
Hjulbas: 1335mm
Markfrigång: 150mm
Fordonsvikt: 68kg
Lastkapacitet: 150kg
Högsta hastighet: 45km/h (Klass 1)
Motormodell: Integrerad planetmotor
Motortyp: Borstlös DC
Batterivikt: 41 kg
Batterityp: Lead Acid (Bly-gel)
Effekt: 2.0 kW
Starttyp: Elektrisk
Tändning: Elektrisk
Batterikapacitet: 20Ah/1,44 kW/h
Laddtid: ~ 6-8 h
Laddcykler: > 300
Körsträcka: ~ 6 mil per laddning
Koppling: Direktdrift
Broms bak: Skivbroms
Broms fram: Skivbroms
Lufttryck fram- och bakhjul: 2.25 bar
Sitthöjd: ca 77 cm
Fälg: 10"

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.