Elcykel Kronan Rapp H7 Herr 7-växlad svart

Pris i butik: 19 990,00kr

I lager

- Fri Frakt

Snabbfakta

25 km/h

250W
elmotor

Räckvidd:
upp till 90km

28"
Hjul

display

Digital
LCD-skärm

Skivbroms elcykel

Shimano
Fotbroms
Frambroms

Leverans
till dörren

Köp nu,
betala sen

1 - 3
dagars
leveranstid
Detaljer

Elegant 7-växlad klassiker med hjälpsam eldrift och underbar komfort

Tilltalas du av tidlös design och klassiska former i kombination med hjälpsam eldrift och ett behändigt lågt insteg så är Kronan Rapp D7 Herr troligen helt rätt cykel för dig. En robust elcykel utan en massa onödiga krusiduller som är lika omtyckt av killar som av tjejer – och av såväl gammal som ung. Den karakteristiska svängda ramformen har vid det här laget mognat färdigt och som tur är håller man fortfarande fast vid ett traditionellt elegant utseende. Ett smidigt transportmedel för vanliga vardagscyklister som smärtfritt vill kunna glida fram på en stilig klassiker och uppskattar pålitlig funktion, hög komfort, smidig framkomlighet och kvick manöverförmåga. En robust brukscykel med föredömligt lågt insteg som ser till att du dagligen kan tillryggalägga långa distanser utan att bli trött, andfådd eller sliten. Stora mängder last utgör inga större problem, framtill sitter en robust cykelkorg och i kombination med den stabila pakethållaren så klarar cykeln normala transportbehov med en packåsnas effektivitet.

Nyckeln till framgång!

 • Robust men lätt aluminiumram med klassiska linjer och elegant integrering av komponenterna
 • Pålitlig elmotor från Ananda (M108VD) och 30Nm som är väl dold i det främre navet
 • Batteri (468Wh) som är lättåtkomligt placerat på pakethållaren och ger massor av räckvidd
 • Tydlig LCD-display med 5 olika nivåer av assistans att välja emellan (maximalt upp till 25 km/h)
 • Bergsäker drivlina med 7 navväxlar som både är pålitlig, driftsäker och kräver minimalt med underhåll
 • Stabila 28-tumshjul med greppsäkra däck med bra rull som tål att köras på stökiga underlag
 • Pålitliga bromsar som ger ett modernt utseende utan att addera en massa onödig vikt
 • Både den komfortabla sadeln och det bekväma styret kan justeras i höjdled
 • Belysning och stänkskärmar som ser till att du kan fortsätta cykla oavsett väderlek och årstid
 • Stabilt stöd som ger ett stabilt och pålitligt fundament när cykel inte används
 • Föredömligt okomplicerad konstruktion som ser till att underhållskraven ligger på en låg nivå
 • Och du, den rullar precis lika bra hemma i stan som ute på landet

Aluminiumram med ikoniska former och avslappnad körställning

Den robusta stommen utgörs av en robust aluminiumram med ikoniska former, ramen har en klassisk geometri som ser till att du enkelt hittar en bekväm körställning med en nästan panoramaliknande vy över vad som händer i omgivningen. Det här är en välkomponerade klassiker och någon skulle kanske kalla den för gammaldags... men låt inte klassiska estetiken lura dig, för under skalet används modern teknik för att uppnå en behagligt bekväm upplevelse i sadeln.

När ljuvlig eldrift kombineras med en nästan bergsäker drivlina

Kraften kommer från en pålitlig navmonterad elmotor från Ananda (M108VD) med 30Nm i vridmoment och den kombineras med ett kraftfullt batteri på hela 468Wh som är lättåtkomligt placerat på cykelns robusta pakethållare. Kortfattat handlar det om massor av miljövänlig elkraft som ger dig extra krut i både ben och lungor. Den skjuter på i upp till en hastighet av maximalt 25 km/h, men det går såklart att cykla ännu snabbare (resten av jobbet får du göra med hjälp av muskelkraft). Med motorn i framnavet uppnås visserligen inte riktigt samma dynamisk känsla som med en centralt placerad mittmotor och räckvidden är heller inte riktigt lika lång, men prisnivån är avsevärt mycket lägre.

Elmotorn samarbetar fint med de 7 inkapslade och näst intill underhållsfria navväxlarna från Shimano (Nexus) och partnerskapet sker effektivt och det levererar en räckvidd som räcker och blir över för de allra flesta. Växlarna är dessutom väl skyddade från fysisk påverkan samt även regn, slask och smuts, vilket gör att de kräver ett absolut minimum av underhåll. Det där trista underhållet är dessutom underbart minimalt; med normal omtanke, lite kärlek, en skvätt olja och nån service då och då så kommer den skänka dig glädje under flera decennier framöver.

Trots all den moderna teknologin så är cykeln föredömligt lätthanterlig, du väljer helt enkelt ett av de fem assistansnivåerna och sedan är det bara att trampa på… eftersom det smarta systemet sedan sköter resten. Du kan dessutom nyttja det så kallade ”walk assist” läget, vilket innebär att du kan använda elmotorn även när du promenerar bredvid din cykel (upp till max 5km/h). På styret sitter en tydlig LCD-display som visar bland annat hastighet, distans och batteriets laddningsnivå, men inte mer än du behöver veta just för stunden. Med hjälp av den smidiga eldriften tar du dig fram i höga hastigheter helt utan ansträngning, både i rusningstrafiken hemma i stan och i uppförsbackarna på landet.

Robusta 28-tummare som kombineras med pålitlig bromsar

Allt rullar på ett par robusta 28-tummare med nästan överraskande hög komfort, vilket tillsammans med komfortsadeln skyddar dina mjukdelar från obehagliga överraskningar. När det blir dags att sakta ner farten så har du tillgång till en pålitlig fotbroms baktill kombinerat med en lätthanterlig och effektiv rullbroms framtill, vilket sammantaget ger pålitlig bromsförmåga i alla typer av väderlek.

Utrustningsnivå som gör livet i sadeln både enklare, säkrare och roligare

Den övriga utrustningsnivån är generös, eller vad sägs om en kraftfull belysning som ser till att du syns ordentligt och robusta stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek och årstid. Lägg därtill ett stabilt stöd, väl täckande kedjeskydd (så du slipper smutsa ner byxorna), ett rejält ramlås och greppsäkra däck med bra rull samt en inbyggd reflexrand som ger extra synlighet från sidan. Har du behov av att kunna få med dig stora mängder last eller barnen? Inga problem eftersom cykeln både har en generös främre korg och en robust pakethållare baktill som ser till att du kan fästa både väskor eller en barnstol.

Hjälpsam klassiker med praktisk funktion och massor av körglädje

En pålitlig elcykeln med 7 växlar som trivs i vårt kärva skandinaviska klimat och som dessutom redan från start är utrustad med både skärmar, pakethållare, kedjeskydd, lås, stöd, reflexer och en kraftfull belysning. Visst, den lämpar sig kanske bäst för vardagliga äventyr men den besitter massor av praktisk funktion och den levererar en hel del körglädje till sin ägare. Perfekt transportmedel för dig som smärtfritt vill kunna rulla ner till affären, pendla till jobbet eller hälsa på dina bekanta utan att du behöver fundera på vart du ska placera dina tillhörigheter.

Q&A
Q&A
Recensioner
Recensioner
Garantier

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon
Frakt

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.