Elmoped Viarelli Piccolo Lead-Acid Klass 1

C-054N

KLASS 1
45 km/h

2 kW 
BOSCH-motor

Räckvidd:
Upp till 60 km

10" 
Alu-fälg 

100+
Serviceverkstäder

USB
uttag

Leverans
till dörren

Köp nu,
betala sen

1 - 3
dagars
leveranstid
I lager
Pris från 13 995,00 kr
Fri Frakt
Pris i butik: 13 995,00kr
Integral
Öppen med visir
Öppen med skärm
3 i 1 hjälm

NYHET! Nu med BOSCH-Motor!

Att äga en elscooter av senaste modell behöver inte betyda att den är stor och klumpig. Piccolo är ett bra val för dig som säker en smidig, lätt och hanterbar elscooter som är utrustad med alla tekniska finesser du behöver. Piccolo Electric Lead Acid har utrustats med en uppsättning batterier tillverkade enligt de senaste tekniska landvinningarna och levererar både kraft och prestanda utan att försämra totalekonomin. Lead Acid batterierna på hela 20 Ah fungerar perfekt ihop med den kraftiga 2000 W motorn och du får en prestanda som är kraftfull nog att hålla jämt med de flesta bensindrivna scooters. Piccolo är en högteknologisk kvalitetsmaskin med hög funktionalitet och kompakta yttre mått. Den komfortabla sittställningen, det väderskyddade förvaringsutrymmet, det låga behovet av service gläder den mest inbitne scooteren­tusiasten. 

Motor

Piccolo är försedd med en av de mest beprövade elmotorerna från BOSCH, fullt godkänd enligt de nya hårdare Euro IV miljökraven och är integrerad i bakhjulet vilket skyddar för större slitage. Den kraftiga 2000 watts elmotorn levererar sin kraft redan vid lägre varvtal, något som uppskattas i tät trafik och vid färd med passagerare/last. Piccolo imponerar genom att lämna ett härligt vrid vilket gör den rapp och kraftfull även under belastning.

Förbrukning

Att Piccolo blir totalekonomiskt vettig scooter blir tydligt då driftskostnaderna är så låga som ca. 30 öre milen då en full laddning kostar mindre än 2 kr. Med en optimal totalekonomi, en maximerad körsträcka om närmre 60 km per laddning. Alla komponenter är av hög kvalitet vilket gör att du sparar in på kostsamma verkstadsbesök.    

Batteri

Utrustad med ett slimmat och godkänt högeffekts 20 Ah batteri av bly gels typ får du en totalekonomisk fördel då batteriet kostar mindre att ersätta. Batteriet har försetts med aktiva övervakningskretsar som hjälper till att övervaka och skydda batteriet samt optimera kraftfördelningen.

OBS! Ett batteri tar skada & tappar kapacitet/livslängd av att överladdas, använd därför en timer för att undvika detta. Vi rekommenderar att man använder sig av en timer som stänger av sig senast efter 8 timmar.

Transmission

En direktdriven motor har integrerats i bakhjulet vilket gör att ingen växellåda behövs. Minimalt med slitage, lägre vikt och enkel service är bara några av fördelarna med denna teknik. Det är bara att gasa och köra. En direktdriven elscooter uppskattas av många i och med att den levererar en överlägsen kraft utan större förluster. De goda köregenskaperna kommer från ett optimalt vridmoment genererat av direktdriften, vilket ger dig en pendlingsscooter som klarar av krävande körning även i kyla och under mer krävande förhållanden.

Hjul

Med sina turbin ekrade 10” fälgar i lättviktsaluminium och tåliga lågprofildäck har Piccolo samma bra fäste som sina större kollegorn, även på lite sämre väglag och vid provocerande körning under påfrestande förhållanden.

Bromsar

Utrustad med hydrauliska skivbromsar med ventilerade bromsskivor och enkel kolvs ok fram och får du full bromseffekt oavsett körförhållanden. Skivbromsarna ger överlägsen bromseffekt även under sämre förhållanden och ger tillsammans med den kapslade trumbromsen bak en behaglig och väldoserad inbromsning trots väta och kyla.

Fjädring

Med dubbla justerbara stötdämpare bak får du en i särklass god fjädringskomfort vilket också gör hela mopeden stabil och säker vilket tydligt märks på väghållningen trots både passagerare och last. Piccolo är utrustad med en dubbelsidig och dubbelverkande hydraulisk dämpare framtill för optimal fjädringsprestanda.

Ram

Ramen är tillverkad i vridstyvt kvalitetsstål som ger en överlägsen stabilitet i högre farter och klarar av både passagerare och hårdare belastning. Trots sina små yttermått väger in sig på 68 kg, en vikt som gör Piccolo kraftfull nog att klara av vikten från de inkluderade batterierna på 41 kg utan att tappa prestanda.

Instrument

Med en heldigital instrumentering får du full överblick över de väsentligaste indikatorerna med hastighetsmätare, batterimätare samt indikeringslampor för blinkers och hel- och halvljus i tydlig fokus.

Förvaring

Piccolo har ett mindre förvaringsfack under sadeln för det allra nödvändigaste såsom en tröja, väska, kedjelås eller ett par extra skor. Utrymmet under sadeln öppnas/låses enkelt och smidigt med din startnyckel.

Komfort

Piccolo är trots sina mindre yttermått ett säkert och stabilt fordon skapat för att tåla daglig användning året runt. Den är stor nog att klara även passagerare som sitter bra och har bra fotstöd med hjälp av de snyggt integrerade fotpinnarna. Den mjuka sadeln ger en bekvämt upprätt sittställning som kan anses vara mycket komfortabel. Sadelns foam stoppning anpassar sig efter dina förutsättningar och dess Condura™ liknande yttermaterial är vattenavstötande och klarar många års sol och väta.

Belysning

Med en hel ledbelysning garanteras en god synlighet i trafiken och belysningens utformning sticker ut i mängden då den designats för att ge ett modern intryck utan att tumma på ljusmängden så att du får god synlighet även när det är som mörkast.

Laddsladden på bilden är endast till för illustrativt syfte. Sladden som medföljer mopeden är svart, har en transformator och är anpassad för laddning via ett vanligt vägguttag inomhus eller i ditt garage.

Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1750*650*1100 mm
Hjulbas: 1365mm
Markfrigång: 150mm
Fordonsvikt: 68kg
Batterivikt: 33 kg
Batterityp: 60V Lead Acid (Bly-gel)
Lastkapacitet: 150 kg
Högsta hastighet: 45 km/h (Klass 1) 25km/h (Klass 2)
Motormodell: Integrerad planetmotor
Motortyp: Borstlös DC
Effekt: 2.0 kW (Klass 1) 1.0 kW (klass 2)
Starttyp: Elektrisk
Tändning: Elektrisk
Batterikapacitet: 20Ah/1200 kW/h
Laddtid: ~ 6-8 h
Laddcykler: > 300
Körsträcka: ~ 6 mil per laddning
Koppling: Direktdrift
Broms bak: Trumbroms
Broms fram: Skivbroms
Lufttryck fram- och bakhjul: 2.25 bar
Sitthöjd: ca 75 cm
Fälg: 10"

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.