• Kundservice: 042-3110400

Totalt: 0,00 kr 0 st

Kassa

MC-Scooter

En MC-scooter är ett MC-klassat motorfordon som liknar de moped-klassade scootrarna men med en större motor. Det är ett perfekt fordon för dig som pendlar men vill undvika att ta bilen. En MC-scooter är både billigare och smidigare än bil, speciellt i storstadstrafik där du enklare tar dig igenom trafiken. Motorsweden har idag två modeller av MC-Scooters båda på 125cc.

MC-Scooter

Rutnät Lista

Fallande ordning

1 artiklar

  • I lager

    Viarelli Essenza Vit 125cc MC | 13011

    18 990,00 kr

    Viarelli ESSENZA™ 125cc är en premium motorcykel med hög prestanda, en uppkäftig design  och mycket körglädje. 

    Läs mer

Rutnät Lista

Fallande ordning

1 artiklar

Vad är en MC-Scooter?

En MC-scooter är en större modell av de populära EU-mopederna. De har vanligtvis en motorstorlek mellan 125cc och 300cc. En MC-scooter är ett billigare alternativ till bilen vid pendling och är smidiga att köra i stadstrafik.

Vad är en Vespa?

Namnet Vespa kommer ursprungligen från den italienska tillverkaren Piaggio som skapade den klassiska scootern under varumärket Vespa. De var mycket populära på 50- och 60-talet. Idag har varumärket blivit likställt med de modeller av mopeder och motorcyklar som har kåpor och där föraren sitter med benen framför sittdynan. Vespor har tillverkats i många olika storlekar och modeller med motorer från 50cc till 300cc.

Behöver man körkort för att köra MC-Scooter?

För att får köra en MC-scooter krävs det att man har ett MC-kökort. Det finns olika typer av MC-körkort beroende på hur stor motorcykeln är. Om motorcykeln har en slagvolym på högst 125cc och en effekt på 11 kilowatt behövs en behörighet på minst A1. Åldersgränsen för att ta ett körkort med behörighet A1 är 16 år.

Om effekten är maximalt 35 kilowatt och tjänstevikten inte överstiger 0.2 kilowatt/kg kan MC-scootern klassas som mellanstor och får då köras med ett körkort med behörighet A2. För att ta ett körkort med behörighet A2 måste föraren har fyllt 18 år.

För större motorcyklar behövs behörigheten A, vilken då tillåter föraren att köra motorcyklar och scootrar oavsett motorstorlek. Åldersgränsen för att ta A-körkort är 24 år, men om föraren har haft körkort med behörighet A2 i minst två år får den ta körkort för A-behörighet från 20-års ålder.