Rea

Moped Tomos Standard Klass 2

C-024

  • Låg bränsleförbrukning
  • Kraftfull luftkyld 2 takt motor
  • 1 års garanti
  • Gjutna 16” aluminiumfälgar 
  • Stålrörspakethållare
  • Fjäderdämpad monosadel
  • Stabil stålprofilsram 
  • Komfortstyre
  • Trumbromsar fram/bak
  • Två års garanti
Pris från 11 990,00 kr Ordinarie pris 16 490,00 kr
I lager
Frakt: 895,00kr
Pris i butik: 12 885,00kr

Tomos Standard

I sadeln på en Tomos Standard färdas du tryggt och säkert, utan alltför tekniska komplicerade lösningar. Tomos Standard ger dig form, funktion och kvalitet, lätthanterliga köregenskaper och den pålitliga driftsäkerhet Tomos blivit känd för. Tomos Standard har i många år tillhört bästsäljarna och med sin eleganta konstruktion väcker den uppmärksamhet varthän du än färdas. På en Standard är du lite Retro, men får ända ta del av modern teknik som fungerar optimalt. Att det var bättre för stämmer sällan, men när det gäller vår Tomos Standard stämmer det att många uppskattar den klassiska designen och att Tomos respektfullt förvaltat historien väl.

Motor

Tomos Standard använder sig av en välbeprövad motorkonstruktion. Med en luftkyld 2- taktsmotor har du nog med effekt att klara såväl vardagsbehoven som de längre turerna i kuperad terräng. Motortypen i Tomos Standard har under en längre tid fungerat som primär drivkälla hos Tomos och är välkänd för sin slittålighet, låga bränsleförbrukning och sin driftsäkerhet. Bränsletanken rymmer 4,5 liter oljeblandad bensin vilket gör att du kan nå upp till fantastiska 23 mil på en enda tankning. Vid start av kall motor använder du den uppskattade manuella choken, som automatiskt slås av efter en stunds varmkörning. Den infällbara fotkicken är också en uppskattad funktion som gör det lätt att starta mopeden utan att du behöver oroa dig för tomma batterier, hackande startmotorer eller alltför tekniskt komplicerade lösningar.

Transmission

Körningen blir enkel då Tomos Standard är utrustad med en 2-stegs automatisk växellåda. Du kan därmed koncentrera dig på körningen istället och behöver inte längre bry dig om växlingen. Med en 2-stegs automatisk växellåda blir färden mjuk och mopeden får uppskattade smidiga köregenskaper. Kedjan är en viktig del av sluttransmissionen och de överdimensionerade kedjedreven kan, om en annan utväxling efterfrågas, lätt bytas ut.

Hjul

Tomos Standard är utrustad med stora 16" gjutna aluminiumfälgar i 6-ekers design. De större 16 tums hjulen ger dig mer däckskontakt med vägbanan, vilket gör att färden känns säkrare och dåligt väglag blir inte längre ett lika stort problem. Stora hjul ger dig en betydligt tryggare känsla och färden blir säkrare än med på scooters vanligt förekommande mindre hjul.

Bromsar

De väl inkapslade trumbromsarna skyddar bromsarna för vanligt förekommande väta och salt. Trumbromsarna hjälper Tomos Standard att nå den kortaste möjliga bromssträckan, utan irriterande hugg eller ryck. Både framhjul och bakhjul använder de integrerade och nästan underhållsfria trumbromsarna.

Fjädring

Med hjälp av de hydrauliska teleskopframgafflarna och de bakre svingarmarna känns Tomos Standard behagligt komfortabel och det märks tydligt hur de dubbelsidiga stötdämparna både fram och bak ger stabila köregenskaper. Gupp och farthinder absorberas lätt och färden känns trygg, komfortabel och säker.

Ram

Den robusta stålramen i pressad höghållfasthetsstål ger en fantastisk styrka och vridstyvhet. Den unika konstruktionen, något som Tomos idag är nästan ensamma att använda, ger en överlägsen stabilitet. Tomos har många nära på underhållsfria delar på sin Standard, vilket garanterar för många år av bekymmersfritt ägande. Pakethållaren i rundrörsstål har en kraftig konstruktion som är stabil och tålig, klar att hantera olika sorters last i form av t.ex. bagage och väskor .

Komfort

På Tomos Standard är sittställningen behagligt upprätt och den fjäderupphängda sadeln gör att många timmars färd inte blir något problem. Med de stora 16" hjulen, den välavstämda stötdämpningen och ramens rejäla konstruktion blir färden behagligt komfortabel.

Garanti

Vi lämnar 2 års motorgaranti och 1 års funktionsgaranti på alla mopeder.

Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1640mm x 680mm x 1200mm
Hjulbas: 1080mm
Markfrigång: 180mm
Vikt: 54kg
Lastkapacitet: 106kg
Högsta hastighet: 25km/h(Klass 1
Motormodell: 1 cylinder, 2-takt, luftkyld
Motortyp: -
Cylinderdiameter x slaglängd: 38.0mm x 43mm
Cylindervolym: 49cc
Kompression: 6,0
Effekt: 1,0 kW/3500 r/min (25km/h) 1.7kW/4800 r/min (45km/h)
Tändstift: NGK B6H
Starttyp: Kick
Tändning: CDI
Tankkapacitet: 4,5 L
Bränsle: 95/98 blyfri oljeblandad
Motorolja: -
Motorolja mängd: -
Bakväxelolja: -
Bakväxel oljemängd: -
Koppling: Automat
Broms bak: Trumbroms
Broms fram: Trumbroms
Lufttryck framhjul: 2.3 bar
Lufttryck bakhjul: 2.3 bar
Fälg: 16"

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.