Rea

Moped Tomos Roadie XL

C-020

  • Snygg design
  • Fjädrad sadel
  • 16" ekerfälgar
  • Trumbroms fram & bak
  • Bensinsnål
  • Hydralisk framgaffel
  • Stabil stålram
  • Helautomatisk växellåda
  • Två års garanti
Pris från 15 990,00 kr Ordinarie pris 23 490,00 kr
I lager
Frakt: 895,00kr
Pris i butik: 16 885,00kr

Tomos Roadie

Många säger att det var bättre förr. I detta fall har de till hälften rätt. 
Här får du en snygg design som skriker retro blandat med nutidens teknik och konstruktion som håller i flera år framöver. Är det modellerna långt innan dagens Eu-Scooter togs fram som är det som får ditt motorhjärta att slå dubbla slag så kommer du inte bli missnöjd med denna!

Tomos Roadie tar avstamp i 50-talet och landar i 2010-talet med en kraftfull och luftkyld 2-takts motor. Med den pigga motorn kan du utan problem ligga i fronten när ni ger er ut och cruisar. För helt ärligt, denna moppen är inte något man gömmer sig längst bak i ledet med. Du kommer få ögonen på dig och du kan rakryggad ta emot de avundsjuka blickarna från åskådarna.

Motor

Tomos har alltid varit kända för sin säkra och stabila motorkonstruktion. Detta har tagits tillvara på i bygget av Tomos Roadie och det har inte snålats på något i konstruktionen av denna luftkylda 2-takts motor. Motorn klarar de flesta utmaningar och effekten klarar utan problem såväl den vardagliga pendlingen som de längre turerna i tuffare terräng. Med en bränsletank på hela 4 liter och en beninsnål motor når du upp till 22mil på en tank, vilket i sig ger dig en milkostnad på nästan under en krona, billigare än så är svårt att komma under.

Transmission

Den 2-stegs helautomatiska växellådan sköter sig själv och ger dig tid till att njuta av omgivningen när du är ute och kör. Det är slut med ryckiga färder med denna mjuka och behagliga låda. Kedjan i sluttransmissionen kan lätt bytas ut om en annan utväxling önskas, likaså de överdimensionerade kedjedreven.

Hjul

Roadie´n är utrustad med stabila och robusta 16” ekerfälgar i aluminium. De har pyntat dessa med ett par 16”hjul i även där snygg retrostil med vita kanter. Med detta på plats har du en behaglig och säker resa framför dig även när vägbanan är fuktig eller ojämn.

Bromsar

De väl inkapslade trumbromsarna fram och bak ger dig ett lugn mot att väta och salt inte tränger in och sänker livslängden på bromsen. Trumbromsarna reagerar snabbt och ger dig den kortast möjliga bromssträckan.

Fjädring

Med den hydrauliska teleskopsframgaffeln och den bakre svingarmen får du en skön färd även vid sämre vägunderlag. Gupp, grus och farthinder tas lätt upp av fjädringen och färden blir bekväm, stabil och säker.

Ram

Ramen är inspirerad av dåtidens modell fast med nutidens material. Med den kraftiga stålramen i pressad höghållfasthetsstål får du en oerhörd styrka och vridstyvhet. Tomos är i stort sett ensamma med att använda denna konstruktion och resultatet är en stabilitet som inte går att mätas med några andra konkurrenter.

Komfort

En snygg moped behöver inte innebära att den är obekväm att köra. Det har tagits till fasta i bygget av Tomos Roadie, där komforten hela tiden har varit prioritet. Du sitter bekvämt i den fjädrade sadeln och med en upprätt ställning når du lätt styrets handtag. Så även om du ger dig ut på långa färder eller om du bara kör inne i stan så kommer du fram frisk i rygg och axlar!

Garanti

Vi lämnar 2 års motorgaranti och 1 års funktionsgaranti på alla mopeder.

Vikt: 54kg
Lastkapacitet: 106kg
Högsta hastighet: 25km/h(Klass 1
Motormodell: Luftkyld 2-takt
Cylindervolym: 49cc
Bränsle: 95/98 blyfri
Starttyp: Elstart / Kick
Tändning: CDI
Tankkapacitet: 5.0 L
Broms bak: Trumbroms
Broms fram: Trumbroms
Lufttryck fram- och bakhjul: 2.2 bar
Sitthöjd: ca 78 cm
Fälg: 16"


Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige och Skandinavien. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.