Rea

Moped Tomos Quadro

C-021

  • Låg bränsleförbrukning
  • Kraftfull luftkyld 2 takt motor
  • Gjutna 16” aluminiumfälgar 
  • Stålrörspakethållare
  • Fjäderdämpad monosadel
  • Stabil stålfackverksprofilsram 
  • Komfortstyre
  • Trumbromsar fram/bak
  • Två års garanti
Pris från 11 990,00 kr Ordinarie pris 17 490,00 kr
I lager
Frakt: 895,00kr
Pris i butik: 12 885,00kr

Tomos Quadro

Vår nya Tomos Quadro är den mest välutrustade modellen i Tomos sortiment. På en Quadro känner du direkt av hur fördelaktigt lätt och smidigt du tar dig fram i alla möjliga trafiksituationer. Stabiliteten och väghållningen, tillsammans med den låga vikten och den fördelaktiga sittställningen ser till att du kan färdas tryggt och säkert, utan att behöva förlita dig till alltför tekniskt komplicerade lösningar. Quadro ger dig en upplevelse ämnad att tillfredsställa de som ställer stora krav på kvalitet, form och funktion. Det finns en anledning till försäljningsframgångarna världen över, inget har lämnats åt slumpen, alla delar är utvalda med hög kvalitet i åtanke och därmed har du en reskamrat som levererar fullt när helst det behövs, oavsett väder och vind.

Motor

Drivkraftskällan i Tomos Quadro är den välkända motorkonstruktion som används i flertalet modeller och har blivit något av en branschstandard för den här typen av mopeder. En luftkyld tvåtaktsmotor ger dig effekt nog att klara av såväl företagsärendena som de privata turerna utan att ge vika på hög prestanda och låg bränsleförbrukning. Med en bränsletank som rymmer 4,5 liter oljeblandad bensin kan nå upp till respektfulla 23 mil på en enda tankning. Efter en 
stunds varmkörning av en kall motor slås den uppskattade manuella choken automatiskt av och du behöver inte bry dig om något annat än körningen. Fotkicken använder du för att lätt starta din Quadro och det är en uppskattad funktion bland alla kunder som har tidigare erfarenhet av tomma batterier, hackande startmotorer eller alltför tekniskt komplicerade lösningar.

Transmission

Att Tomos Quadro utrustats med en tvåstegad automatlåda uppskattas av många förare. De flesta föredrar att fokusera på körningen istället för att växla manuellt. Det finns många fördelar med en tvåstegs automatväxellåda, färden blir mjuk, mopeden får uppskattade smidiga köregenskaper och slitaget som uppstår vid användning av en manuell koppling är undanröjt. Kedjedriften och de överdimensionerade kedjedreven medför att det med lätthet går att modifiera utväxlingen om så efterfrågas.

Hjul

De vackra och slittåliga 16" aluminiumfälgarna i 6-ekers design uppskattas för sin tåliga konstruktion. Med 16" hjul får du bättre kontakt med körbanan då däckskontakten mellan däck och väg ger dig bättre kontroll över väggreppet under dåliga vägförhållanden såsom snö, väta och grusunderlag. Tillika känner du tydligt att det är att föredra stora hjul framför mindre hjul, då de ger dig en betydligt tryggare känsla och en säkrare färd än med mindre hjul.

Bromsar

Väta och saltade vägar är inte längre ett problem då Tomos Quadro utrustats med väl inkapslade trumbromsar som också hjälper Tomos Quadro att uppnå bästa möjliga bromseffekt och därmed en kort bromssträcka utan irriterande vibrationer och gnissel. Båda hjulen använder de integrerade och nästan underhållsfria trumbromsarna.

Fjädring

De två hydrauliska teleskopframgafflarna och den dubbelsidiga bakre svingarmskonstruktionen gör att Tomos Quadro har en behagligt komfortabel och stabil dämpning som med lätthet sväljer både gupp och ger stabila köregenskaper. Tryggt, komfortabelt och säkert.

Ram 

Den robusta fackverksramen i höghållfasthetsstål ger en överlägsen stabilitet, styrka och vridstyvhet. Just konstruktionen av ramen är en del av den unika tillverkningsprocess som gett Tomos det välförtjänta kvalitetsrykte de har idag. En fackverkskonstruktion som Tomos nästan är ensamma att använda i sin prisklass. Tillsammans med många nära på underhållsfria delar får du som ägare till en Tomos Quadro många år av bekymmersfritt ägande. Om du har behov att ta med dig olika sorters last i form av t.ex. bagage och väskor kommer du uppskatta den kraftiga pakethållaren i rundrörsstål vars konstruktion är både stabil och tålig.

Komfort

Sittställningen på en Tomos Quadro är något upprätt vilket ger en behagligt avslappnad sittsällning som gör att många timmars färd inte längre blir något problem. Den fjäderupphängda och breda komfortsadeln, de stora 16" hjulen, den välavstämda stötdämpningen och ramens rejäla konstruktion gör att färden blir precis så behagligt komfortabel som du kan önska.

Garanti

Vi lämnar 2 års motorgaranti och 1 års funktionsgaranti på alla mopeder.

Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1640mm x 680mm x 1200mm
Hjulbas: 1080mm
Markfrigång: 180mm
Vikt: 62kg
Lastkapacitet: 98kg
Högsta hastighet: 45km/h(Klass 1
Motormodell: 1 cylinder, 2-takt, luftkyld
Motortyp:
Cylinderdiameter x slaglängd: 38.0mm x 43mm
Cylindervolym: 49cc
Kompression: 10,1
Effekt: 1.7 kW/4800 r/min (45km/h) 1,0 kW/3500 r/min (25km/h)
Tändstift: NGK B6H
Starttyp: Kick
Tändning: CDI
Tankkapacitet: 4.5 L
Bränsle: 95/98 blyfri oljeblandad
Motorolja: -
Motorolja mängd: -
Bakväxelolja: -
Bakväxel oljemängd: -
Koppling: Automat
Broms bak: Trumbroms
Broms fram: Trumbroms
Lufttryck framhjul: 2.3 bar
Lufttryck bakhjul: 2.3 bar
Fälg: 16"

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige och Skandinavien. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.