Rea

Moped Tomos Flexer XL

C-026

  • Låg bränsleförbrukning
  • Kraftfull luftkyld 2 takt motor
  • 1 års garanti
  • Gjutna aluminiumfälgar 
  • Integrerad pakethållare
  • Fjäderdämpad monosadel
  • Stabil rundrörsram 
  • Komfortstyre
  • Trumbromsar fram/bak
  • Två års garanti
Pris från 10 990,00 kr Ordinarie pris 17 490,00 kr
I lager
Frakt: 895,00kr
Pris i butik: 11 885,00kr

Tomos Flexer

Söker du en enkel men funktionell och tålig moped? Då är Tomos Flexer ett mycket bra val. Flexer är instegsmodellen i Tomos sortiment, uppskattad främst för sin stryktåliga konstruktion och sina lätthanterliga köregenskaper. Flexer är modellen för dig som värdesätter hanterbarhet, kräver en tålig pendlingspartner och uppskattar en mer avskalad design. Med sin klassiska retroinspirerade look väcker Flexer uppmärksamhet med en stil som värnar om det gamla men som använder sig av modern kunskap och teknik.

Motor

Tomos Flexer är utrustad med en luftkyld 2-taktsmotor med effekt nog för att klara de flesta behoven. Motorn är en välbeprövad konstruktion, välkänd för sin slittålighet och sin driftsäkerhet. Med en bränsletank som rymmer 3,5 liter oljeblandad bensin når du upp till fantastiska 18 mil på en enda tankning. Den manuella choken används vid start av kall motor och slås av automatiskt efter en stunds körning. Du startar enkelt med den infällbara fotkicken, en uppskattad funktion som gör att du slipper oroa dig för tomma batterier, hackande startmotorer eller komplicerade tekniska lösningar.

Transmission

En 2-stegs automatisk växellåda gör körningen enkel och gör att du inte behöver bry dig om att växla utan kan koncentrera dig på körningen istället. Dessutom gör automatlådan färden mjuk och ger smidiga köregenskaper. Sluttransmissionen sker med hjälp av kedja och kedjedreven är lätt utbytbara om en annan utväxling efterfrågas.

Hjul

Med sina stora 16 tums hjul ger Flexer dig mer däckskontakt med vägbanan vilket ger en säkrare färd i dåligt väglag och en betydligt tryggare känsla än den känsla du får med mindre scooterhjul. Fälgarna är tillverkade av gjuten aluminium, vilket ger en stark, tålig men ändå smidig fälg utan de problem som ekerfälgar oftast medför.

Bromsar

Väl skyddade för väta och salt ger de inkapslade trumbromsarna Flexer kortast möjliga bromssträcka men ändå en mjuk inbromsning utan irriterande ryck eller hugg. Både framhjul och bakhjul använder integrerade och nästan underhållsfria trumbromsar.

Fjädring

Flexer har dubbelsidig stötdämpning både fram och bak vilket ger en behaglig komfort och stabila köregenskaper. Gupp och farthinder absorberas lätt med hjälp av de hydrauliska teleskopframgafflarna och de bakre svingarmarna.

Ram

Den robusta rörramen i höghållfaststål ger en fantastisk styrka och vridstyvhet. Ramen i kombination med många underhållsfria delar garanterar många år av bekymmersfritt ägande och körglädje. Pakethållaren har elegant integrerats med ramen och är synnerligen stabil och tålig, fullt kapabel att hantera större laster i form av bagage och väskor.

Komfort

Sittställningen på Tomos Flexer är behagligt upprätt och den fjäderupphängda sadeln gör att du klarar många timmars färd utan att tröttas ut nämnvärt. Stötdämpningen, de stora 16" hjulen och ramens rejäla konstruktion medverkar till att göra färden behagligt avslappnad.

Övrigt

Vi tar hand om all administration kring ägarbyte och registrering. Det enda du behöver tänka på när du fått hem din nya moped är att teckna en försäkring samt ställa på mopeden sen är du redo att ge dig ut på vägarna. Mopeden levereras komplett med manual och servicebok samt ett litet verktygskit.

Garanti

Vi lämnar 2 års motorgaranti och 1 års funktionsgaranti på alla mopeder.

Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1700mm x 680mm x 1200mm
Hjulbas: 1115mm
Markfrigång: 180mm
Vikt: 55kg
Lastkapacitet: 105kg
Högsta hastighet: 45km/h(Klass 1
Motormodell: 1 cylinder, 2-takt, luftkyld
Motortyp:
Cylinderdiameter x slaglängd: 38.0mm x 43mm
Cylindervolym: 49cc
Kompression: 10.1
Effekt: 1.0 kW/7500 r/min
Tändstift: NGK B6H
Starttyp: Kick
Tändning: CDI
Tankkapacitet: 3.4 L
Bränsle: 95/98 blyfri oljeblandad
Motorolja: -
Motorolja mängd: -
Bakväxelolja: -
Bakväxel oljemängd: -
Koppling: Automat
Broms bak: Trumbroms
Broms fram: Trumbroms
Lufttryck framhjul: 2.3 bar
Lufttryck bakhjul: 2.3 bar
Fälg: 16"

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige och Skandinavien. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.