Elmoped Rawbike U2

Raw-010

Pris från 19 990,00 kr Ordinarie pris 20 990,00 kr
Pris i butik: 20 290,00kr
I lager
Frakt: 300,00kr

Vikbar Elmoped Klass 2 

Image accessory Låspaket Hänglås + Kedja + 895,00 kr
Image accessory Atran Velo Adapter + 229,00 kr
Image accessory Atran Velo Pakethållare mini + 679,00 kr
Image accessory Atran Velo Bakery + 949,00 kr

Tillval

Snabbfakta

KLASS 2
25 km/h

500W 
elmotor

Räckvidd:
ca 40km utan
assist

20" 
Alu-fälg 

display

Digital
LCD-skärm i färg

USB-uttag
i Ram & Display

Leverans
till dörren

Köp nu,
betala sen

1 - 3 
dagars
leveranstid

Snabbfakta

RAWBIKE U2

Är det en cykel? Är det en Moped? Är det en Elmoped?
Ja så gick säkert tankarna hos de förundrade blickarna när RAWBIKE lanserades för några år sedan. Mycket har hänt sedan dess i världen och hos RAWBIKE och äntligen är vi en del av RAWBIKE genom att sälja den hos oss.

RAWBIKE är en svenskdesignad klass 2 elmoped. Det som gör att den står ut mot andra klass 2 mopeder på marknaden är att du styrs inte av ett drivmedel vare sig det är bensin eller kräm i batteriet på samma sätt. En Rawbike är en perfekt hybrid mellan Elmoped och Cykel. Du får det bästa av två världar och det är inte omständligt eller för den delen svettigt att skifta mellan de båda.

  • Växlar – Shimano Acera 7-växlad
  • Broms – Mekanisk skivbroms fram & bak
  • Dämpning fram & bak
  • 20” däck fram & back från Schwalbe Big Ben på aluminiumfälgar
  • Batteri – 36V / 12,8Ah portabelt litiumbatteri från LG
  • Motor – 500W från Dapu
  • Övrigt – Belysning fram & bak, pakethållare med avs-system, LCD-display mm

RAWBIKE U2

Med en 500W elmotor och ett batteri på 48V/13,6Ah kan du köra ca 40 km utan att du hjälper till med tramporna. Är destinationens mål längre bort än så kan du med tramporna lätt ta dig vidare på resan. Du når lätt och snabbt upp i topphastigheten på 25km/h bara genom att vrida på gasen och därefter hjälper du till med tramporna. Självklart håller du de hastighetsbegränsningar som finns ute i vårt avlånga land.

RAWBIKE U2 är utvecklad för att möta behovet som finns på marknaden av en mindre och mer flexibel RAWBIKE. Med smalare däck, ett mittplacerat litium-batteri och dämpning både fram & bak så är den ett självklart alternativ till den vardagliga pendlingen i city. De smala däcken gör den perfekt att fälla ihop och ta med på tåget, bussen eller tunnelbanan. Dämpningen fram & bak jobbar väl med de smalare däcken på såväl asfalt som kullersten.

Det snyggt integrerade & mittplacerade LG-batteriet är självklart portabelt och laddas lika enkelt när det sitter i ramen som det gör på kontoret / skolan. Batteriet driver förutom elmotorn även elmopedens belysning och vid mörkrets intåg tänder du snabbt & enkelt lysena via displayen.

Den centralt & väl upplysta LCD-displayen ger dig all info du behöver såsom batterimängd, hastighet & distans. Via displayen kan du även använda det finurliga och smarta ”walk assist läget” där du kan använda dig av elmotorn när du går bredvid den. Du kan dock vara lugn mopeden åker inte ifrån dig då toppfarten är 6km/h.

Både display & batteri har var sin USB-port för enkel laddning av din mobil eller annat favorittillbehör.

Räckvidd

Räckvidden på en RAWBIKE beror på en mängd saker. Främst hur mycket du själv hjälper till. Är du ute och kör din nya RAWBIKE som en traditionell elmoped når du ca 40km. Då räknar vi med att du inte hjälpt till något nämnvärt utan du har fokuserat på den tysta och smidiga färden. Hjälper du däremot till och använder din RAWBIKE mer som en elcykel där du låter elmotorn hjälpa dig fram i stället för att jobba helt och fullt för dig så når du desto längre.

Broms

En av grundpelarna i RAWBIKE är enkelheten. Det är enkelt att starta, det är enkelt att vika ihop och ta med sig och den är framför allt enkel att starta. Du når enkelt upp i högsta hastigheten och backarna klarar du enkelt utan minsta ansträngning. Då bör det även vara lika enkelt att få stopp på ekipaget. Så är även fallet! RAWBIKE U2 har utrustats med mekaniska skivbromsar av senaste kvalité. De ventilerade skivorna reagerar direkt och ger dig en minimal bromssträcka oavsett väglag. Det minimala underhållsbehovet och dess långa livslängd gör att det blir ännu enklare att äga en RAWBIKE.

Däck

En RAWBIKE U2 kommer med pålitliga kvalitetsdäck från Schwalbe och de ger en skön färd. Däcktypen är av lite slätare typ än vad Rawbike haft innan, dock är det inte något som återspeglar sig på vare sig grepp eller underlag.   

På en RAWBIKE U2 får du även…

Pakethållare med det prisbelönta AVS-system (Atran Velo System) integrerat. AVS-systemet är ett innovativt system för enkel, smidig & framför allt säker fastsättning av korgar & lådor på din RAWBIKE.

Ska du vara ute och köra i Sverige så vet vi alla att vädret kan skifta på bara några minuter. Från strålande sol till mindre optimalt cykelväder. De nya skärmarna i hållfast metall ger dig skydd mot även de tråkigaste väderdagarna.

Framlampan på RAWBIKE U2 lyser upp även de mörkaste kvällarna och kommer numera med en förlängningskabel så att du smidigt kan montera en korg eller pakethållare och samtidigt enkelt få med dig lampan. Du styr den enkelt via den väl upplysta LCD-displayen på styret.

De vikbara tramporna är helt i metall & ger dig ett bra grepp även på de mer regniga dagarna. Du har en behaglig och mjuk dämpning i såväl framgaffel som bak vilket tillsammans med den mjukt stoppade sadeln gör även de gumpigaste färderna blir mjuka och behagliga. Vore inte allt det nog så kommer även RAWBIKE U2 med roterande kedjeskydd, justerbart styre & ett robust stöd. En laddare på 36V medföljer även den till samtliga elmopeder.

Övrigt

Glöm inte att försäkra din RAWBIKE. Den är klassad som en elmoped klass 2 och behöver därför vara minst trafikförsäkrad. Vi har ett nära samarbete med Varsam Försäkring, läs mer om det här.

 

Klass: Moped klass 2
Ramhöjd: 15,5 tum
Vikt: 27 kg med batteri
Räckvidd: Cirka 40 km utan assist.
Motor: 500W borstlös motor från japanska Dapu. Installerad i bakhjulet
Display: Digital LCD-skärm i färg
Batteri: 36v/12,8Ah. Märke
Gasreglage: Gasreglaget är en handgas monterat i handtaget på styret
Fartreglering: Motorn slutar ge kraft då en hastighet om 25 km/h uppnåtts.
Laddning: 36 Watts laddare.
Fälg & Däck: 20 tum i aluminium.
CoC-intyg: Ja
Försäkring: Krav på trafikförsäkring
Växlar: 7-växlad bakväxel från Shimano Acera
Bromsar: Mekaniska diskbromsar
Sadel: Knus
Stänkskärmar: Ja i hårdplast fram och bak.
Kedja: KMC
Lyktor: Fram-och bakljus. Framlampa styrs från display.
Pedaler: Vikbara
USB port: I ram och i display
Pakethållare: Ingår i svart.
Mått ihopvikt: H70cm,L81, B45cm. i utfälld är U1 157cm lång.
Recensioner
Q&A

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.