Elmoped Viarelli GT1e Klass 2

C-051

Pris från 14 995,00 kr Ordinarie pris 17 995,00 kr
Pris i butik: 14 995,00kr
I lager
Fri Frakt

 
Integral
 
Öppen med visir
 
Öppen med skärm
 
3 i 1 hjälm
Image accessory Låspaket Hänglås + kedja - Klass 3 + 895,00 kr
Image accessory Skyddsöverdrag + 349,00 kr
Image accessory Motul EZ Lube P4 400ml + 129,00 kr
Image accessory Toppbox Svart + 599,00 kr
Image accessory Toppbox Vit + 595,00 kr

Tillval

Snabbfakta

KLASS 2
25 km/h

1 kW 
BOSCH-motor

Räckvidd:
Upp till 60 km

10" 
Alu-fälg 

100+
Serviceverkstäder

USB
uttag

Leverans
till dörren

Köp nu,
betala sen

1 - 3
dagars
leveranstid

Snabbfakta

NYHET! NU MED BOSCH-Motor

Viarelli GT1 är en av Sveriges mest prisvärda mopeder och den höga kvalitén och den enkelt funktionella designen har definitivt bäddat för framgången. En tidlös modell som passar alla, unga som gamla, stora som små. Under ska­let döljer sig ett kraftigt 20 Ah batteri, dimen­sionerat för att ta dig upp till 6 mil per laddning. De yttre dimensionerna och sittställningen ger dig en komfortabelt kompakt modell med alla de funktioner som hör till en populär modell, vare sig det handlar om pendling eller ren nö­jeskörning. GT1E är en liten smidig elscooter med extra låg sitthöjd och GT1E är ett bra val för dig som vill pendla billigt och miljövänligt. Instrumentpanelen är lättläst med all informa­tion du behöver och under den låsbara sadeln får du plats med det nödvändigaste som t.ex. lås, träningsväska eller en mindre hjälm.

Motor

GT1E har vrid, varvvillighet och bottenstyrka nog att piska de flesta bensinscooters av Euro IV typ och har som alla klass 2 mopeder en maxhastighet på 25 km/h. Motorn är snyggt integrerad i bakhjulet, väl skyddad från stötar och slag och är en av marknadens mest driftsäkra elmotorer från BOSCH, vilket gör att du får ut maximal körsträcka och kan fokusera mer på körningen istället för att spendera tid och pengar på en massa kostsamma verkstadsbesök. Med hela 2000 watt levererar elmotorn sin kraft redan vid lägre varvtal, något som uppskattas i tät trafik och vid färd med passagerare/last. Med en motor som klarar lämna ett max vrid om 3.1 Nm får du en scooter med god accelerationen som är kraftfullare under belastning än många andra bensindrivna scooters.

Förbrukning

Med ett 60 volts batteri på 20Ah och med en 1000 watts elmotor når du ca. 6 mil per laddning. Funderar du på driftskostnaden står elförbrukningen för endast 1,80 kr vid full laddning. Kör du 6 mil blir kostnaden så låg som 30 öre per mil.

Batteri

GT1E levereras med ett slimmat och godkänt högeffekts 20 Ah batteri av Lead Acid typ och är en typ av batteri som är väldigt vanligt och i princip kan återfinnas hos de flesta seriösa batteriförsäljningsställen runt om. Batteriet har försetts med aktiva övervakningskretsar som hjälper till att övervaka, skydda och optimera kraftfördelningen. Kostnaden per batteri är relativt låg, i storleksordning med ett bättre bilbatteri. 

OBS! Ett batteri tar skada & tappar kapacitet/livslängd av att överladdas, använd därför en timer för att undvika detta. Vi rekommenderar att man använder sig av en timer som stänger av sig senast efter 8 timmar.

Transmission

Utrustad med direktdrivning är GT1E av modernaste typ och levererar överlägsen kraft utan större förluster och de smidiga köregenskaperna som beror på vridmomentet uppskattas speciellt i stadsförhållanden. 

Hjul

De något kompaktare 10” hjulen gör färden enkel och det är lätt att även i knixiga lägen manövrera mopeden med stor säkerhet. Fälgarna är gjutna i lättviktsaluminium och har snyggt högglanspolerade sidor för att ge GT1E ett exklusivt utseende. Sportigare däck med bred, låg och norden anpassad profil ger dig bästa möjliga vägfäste även under avancerad, provocerande och hård körning.

Bromsar

Med väderskyddade trumbromsar bak och dubbelverkande hydrauliska skivbromsar fram får du en maximal bromseffekt trots sämre väglag och väder. När bromseffekten behövs stoppar du med lätthet ditt fordon utan att känna utmatning eller svagheter i inbromsningen. Du doserar lätt bromskraften i såväl låga som höga farter.

Fjädring

En optimerad fjädring bidrar starkt till den känsla som ett vridstyvt chassi ger. GT1 har utrustats med rejäla dämpare och väl tilltagna fjädrar som bidrar till den angenäma komforten. En bra fjädring gör att färden känns säker även vid hård körning under tuffa förhållanden.

Ram

GT1E har en mycket låg vikt om 62 kg utan batteri vilket gör den väldigt lätthanterlig i både låga och höga hastigheter. Med en lägre vikt än många andra motsvarande scooters på marknaden får du en scooter med låg tyngdpunkt och något högre prestanda. En låg vikt betyder ofta att något tagits bort, men GT1E har en stark och vridstyv ram tillverkad i kvalitetsstål, vilket ger en överlägsen stabilitet i högre farter och under hårdare belastning trots sin ringa vikt.

Instrument

Instrumenteringen ger dig all den information som du behöver för att färdas säkert. En stor hastighetsmätare återfinns i huvudfokus men även indikator för batterinivå och indikeringslampor för belysning och blinkers är väl synliga. Instrumentet är upplyst vilket gör att du har full koll på hastighet under färd även i mörker.

Förvaring

GT1E är utrustad med ett sadelfack som är låsbart med samma nyckel som du använder till tändnningen. Sadelutrymmet är stort nog för att rymma det allra nödvändigaste. En skolväska, en jacka eller ett par skor får utan problem plats under sadeln.

Komfort

GT1 är en scooter med en något mindre kompaktare storlek. Trots de kompaktare måtten sitter helt ok och även passageraren sitter bra med stöd för båda fötterna och ett par rejäla handtag att hålla fast i. Utrustad med en bekvämt mjuk sadel tillverkad i ett tåligt och vattenavstötande material så får du en komfortabel sittställning. 

Belysning

Framtill har du en ljusstark uppsättning halogenlampor placerade på själva styrhuvudet, vilket gör att lyset följer styrvinkeln. En överlägsen lösning som oftast återfinns på betydligt dyrare modeller. Din scooters blinkers och positionsljusen är väl placerade i ytterkant av kåpan vilket medför att du syns bättre i trafiken.

Laddsladden på bilden är endast till för illustrativt syfte. Sladden som medföljer mopeden är svart, har en transformator och är anpassad för laddning via ett helt vanligt vägguttag inomhus eller i ditt garage.

Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1710*665*1090 mm
Hjulbas: 1245mm
Markfrigång: 110mm
Fordonsvikt: 62kg
Batterivikt: 33 kg
Batterityp: Lead Acid (Bly-gel)
Lastkapacitet: 150 kg
Högsta hastighet: 25km/h (klass 2)
Motormodell: Integrerad planetmotor
Motortyp: Borstlös DC
Effekt: 1.0 kW
Starttyp: Elektrisk
Tändning: Elektrisk
Batterikapacitet: 20Ah/1200 kW/h
Laddtid: ~ 6-8 h
Laddcykler: > 300
Körsträcka: ~ 6 mil per laddning
Koppling: Direktdrift
Broms bak: Skivbroms
Broms fram: Skivbroms
Lufttryck fram- och bakhjul: 2.25 bar
Sitthöjd: ca 75 cm
Fälg: 10"
Recensioner
Q&A

Motorswedens garantier

Motorsweden ligger i fronten inom motorbranschen i Sverige. Vi har ett nära och bra samarbete med fabrikerna vilket gör att vi kan hålla en hög standard till ett lågt pris på det vi säljer.

Vår ständiga utveckling och framförallt viljan att vara i framkant när det gäller Kvalité, Service och Produktsäkerhet har resulterat i att Motorsweden´s moderna modeller fungerar problemfritt i många år, förutsatt att vårt service och underhållsprogram efterföljs.

Läs mer om våra garantier på länken nedan.

Garantier för motorswedens fordon

Fraktkostnaden för denna produkt framgår ovan under varans pris. Beställer du fler fordon samtidigt betalar du fullpris för första fordonet och därefter endast 395 kr i frakt per extra fordon. Detta gäller så klart inte de fordon som är fraktfria.

Reservdelar kostar 95 kr i frakt oavsett varans värde eller storlek.